• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Coronavirus în Iran: Liderul suprem dă acces la 1 miliard de euro din fondul suveran al ţării pentru lupta cu pandemia. Cum arată situaţia în cel mai afectat stat din Orientul Mijlociu

Apr 6, 2020

Liderul suprem al Iranului, ţara cu cele mai multe victime din Orientul Mijlociu, aiatolahul Ali Khamenei, dă acces autorităţilor la un buget de 1 miliard de euro din fondul suveran al ţării pentru a investi în măsuri de combaterea a pandemeiei coronavirus, scrie Reuters. Iată care erau luni cifrele victimelor COVID-19 în Iran.

Iranul este cea mai afectată ţară din Orientul Mijlociu de noul coronavirus, cu circa 3.739 de decese şi 60.500 de persoane infectate, porvit datelor transmise luni de autorităţi.

Mai mult, Iranul se confrunta cu cu grave probleme financiare după sancţiunile economice impuse de Occiden, dar şi din cauza scăderii preţului petrolului.

Preşedintele Hassan Rouhani declara încă în martie că Guvernul încearcă să obţină aprobarea de a accesa bani din fondul suveran pentru sănătate.

Banii obţinuţi acum prin acordul liderului suprem folosiţi pentru a acoperi cheltuielile cu nevoile medicale dar şi ajutoare de şomaj.

 

 

sursa:hotnews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *