• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

80 de angajați ai Ambulanței, INFECTAȚI cu COVID-19

Apr 6, 2020

80 de angajaţi ai Serviciilor Publice de Ambulanţă sunt confirmaţi pozitiv cu COVID-19, iar 269 se află în izolare, informează, luni, Federaţia Naţională Sindicală “Ambulanţa” din România.

„Situaţia centralizată a angajaţilor privind starea de sănătate şi riscul de îmbolnăvire la această dată este: personal confirmat pozitiv cu COVID-19 – 80, personal izolat – 269”, precizează federația, într-un comunicat citat de Agerpres.

„Necesarul de echipamente individuale de protecţie corespunzătoare sunt la limită pentru anumite echipaje medicale de urgenţă, fără a avea posibilitatea de a asigura echipamentul complet corespunzător pentru toate echipajele operative, indiferent de cazurile la care intervin”, mai arată sursa citată.

„Avem situaţii în unele judeţe în care se asigură echipamentele de protecţie individual doar la unii membri din echipaj, astfel apare riscul de expunere a membrilor din echipaj la care nu li se asigură echipamentul complet. Solicităm sprijinul Guvernului, Ministerului Sănătăţii, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă prin Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă judeţene şi autorităţilor locale, cât şi persoanelor juridice şi persoanelor fizice care au posibilitatea de a ajuta”, se mai arată în comunicatul semnat de Gheorghe Chiş, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale “Ambulanţa”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *