• Wed. May 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

MĂRTURIE despre chinurile pacienților care ajung la Terapie Intensivă: „E o traumă pentru ei. La cei cu corona suferința e cu totul aparte”

Apr 5, 2020
0 0
Read Time:54 Second

 

Dorel Săndesc, președintele asociației de Anestezie și Terapie Intensivă din România, a vorbit despre traumele prin care trec, la terapie intensivă, pacienții diagnosticați cu noul tip de coronavirus.

„Am un motto. Mai bine izolat decât ventilat sau intubat. Contribuiți la rezultatul final al acestei lupte stând acasă! Limitând transmiterea, poate vom limita acel vârf care ar putea pune în genunchi sistemul sanitar.

Cum e la terapie intensivă? Ajungi să ai introduse în tine tot felul de tuburi, de ace, puncte de plastic groase introduse din gât până în trahee. Cateterele noastre sunt introduse prin gât și merg până în inimă. Sunt alte sonde care merg în tine până în plămâni, sondă vezicală, sondă gastrică. Pacienții primesc calmante, sedative, dar, cu toate acestea, suferința există.

Tabloul suferinței e deosebit la un pacient în stare gravă. La pacienții cu corona, această suferință e cu totul și cu totul aparte. Modul în care suferă plămânul e deosebit, e ceva ce n-am mai întâlnit până acum. E o traumă pentru pacienți”, a declarat Dorel Săndesc, la Digi 24.

 

sursa:gandul
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *