• Fri. May 24th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

ORBAN, mesaj pentru românii care se întorc în țară: „Toți cei care vor veni începând de DUMINICĂ, vor petrece PAȘTELE în CARANTINĂ!”

Apr 4, 2020

Prim-ministrul Ludovic Orban a afirmat că o mare parte dintre românii care vor veni de duminică în ţară riscă să îşi petreacă Paştele în carantină, având în vedere că foarte multe ţări au intrat în zona roşie.

„Vreau să transmit un mesaj foarte clar: toţi cei care vor veni începând cu mâine nu îşi vor petrece Paştele în condiţii normale, ci vor fi obligaţi să intre în carantină. Deja numărul ţărilor care au depăşit 10.000 de cazuri şi practic au intrat în zona roşie s-a mărit semnificativ. Aproape toate ţările din care vin români, în care muncesc, în care trăiesc români sunt în zona roşie şi decizia clară pe care am luat-o este aceea de a-i caza în centre de carantină instituţionalizată”, a precizat Orban, sâmbătă, la finalul unei şedinţe operative desfăşurate la MAI, informează Agerpres.

Pe de altă parte, el a arătat că în prezent, în centrele de carantină se află aproape 13.000 de români, şi că aceştia au avut „foarte puţine tentative de nerespectare a regulilor”.

Orban a semnalat în schimb cazuri de nerespectare a condiţiilor de izolare, exemplificând în acest sens situaţia din Ţăndărei.

„Trebuie să recunoaştem că avem probleme în anumite localităţi, cum e Ţăndărei, de exemplu, unde e foarte greu să îi convingem pe unii cetăţeni care au venit să respecte izolarea la domiciliu. Deşi am mărit efectivele de jandarmerie, deşi am solicitat sprijinul Armatei, care a contribuit cu efective importante, încă sunt cazuri de nerespectare a condiţiilor de izolare. Evident, apelăm la toate deciziile pe care le-am luat: cine nu respectă izolarea este introdus în carantină pe costuri proprii, adică va trebui să plătească costurile cazării pe 14 zile în carantină. De asemenea, cine nu respectă carantina, i se va face dosar penal şi, de asemenea, i se suplimentează cu încă 14 zile. Astfel de cazuri am avut foarte puţine. Poliţia, Jandarmeria, Armata sunt implicate cu toate forţele pentru aplicarea acestor reglementări, pentru sancţionarea celor care nu respectă aceste reguli impuse pentru sănătatea oamenilor”, a precizat Orban.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *