• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Ce fel de MĂȘTI recomandă americanii pentru protecție

Apr 4, 2020

Autoritățile sanitare recomandă cetățenilor americani să-şi protejeze faţa cu măşti ne-medicale din material textil, în mod voluntar. Dar cum?Totul potrivit precizărilor făcute de președintele SUA, Donald Trump. Deși…Preşedintele Donald Trump a spus că nu va purta o mască. În ciuda noilor recomandări făcute de medici, care îi sfătuiesc pe americani să îşi acopere feţele pentru a preveni răspândirea involuntară de Covid-19.

„Nu trebuie să faceţi asta. Eu aleg să nu fac asta. Nu cred că voi face asta. Dar unii oameni poate vor să facă asta şi este OK. Poate fi bine. Probabil va fi”, a declarat Trump. Întrebat de ce, el a răspuns: „Nu vreau să fac asta stând în Biroul Oval. Cred că să port mască în timp ce întâmpin preşedinţi, prim-miniştri, dictatori, regi, regine, nu văd că e pentru mine. Poate mă voi răzgândi”. El a susţinut că răspunsul Guvernului pentru Covid-19 a salvat vieţi şi că alegerile prezidenţiale nu vor fi amânate.

Cetățenii sunt sfătuiţi să…

Liderul de la Casa Albă a evidenţiat în cadrul briefingului de presă zilnic că autorităţile sanitare nu sfătuiesc să fie utilizate măştile medicale de protecţie respiratorie şi a adăugat că noua recomandare ar trebui privită ca o măsură de sănătate publică suplimentară şi nu ca una ce înlocuieşte măsurile de distanţare socială recomandate anterior, potrivit Reuters. Autorităţile sanitare americane recomandă populaţiei să utilizeze „o mască din pânză simplă sau din material textil ce poate fi achiziţionată online sau pur şi simplu confecţionată acasă”. Până recent, autorităţile sanitare americane au spus că doar cei bolnavi şi cei care îngrijesc pacienţi infectaţi cu coronavirusul ar trebui să poarte măşti, dar noi studii arară că acoperirea feţei este importantă pentru a evita transmiterea involuntară a bolii.

„Din studiile recente, am aflat că transmiterea de la indivizi care nu prezintă simptome are un rol mai important în răspândirea virusului decât credeam”, a spus vineri Trump.

Americanii sunt sfătuiţi acum să folosească materiale curate pentru a-şi acoperi feţele în public. Oficialii au subliniat că măştile sanitare sunt puţine şi că acestea trebuie lăsate celor care lucrează în spitale.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *