• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Un subiect FIERBINTE: Ce li se cere chinezilor să nu mai facă de la 1 mai

Apr 2, 2020

Oamenii de ştiinţă cred că noul coronavirus a fost transmis oamenilor de animale sălbatice. După cum bine se știe, unele dintre primele cazuri de infectare au fost identificate, la sfârşitul anului trecut, la persoane care au intrat în contact cu piaţa de animale sălbatice din oraşul Wuhan, situat în centrul Chinei, unde erau vânduţi lilieci, şerpi şi alte vieţuitoare.

Autoritățile din oraşul chinez Shenzhen a dispus interzicerea consumului câinilor şi pisicilor, măsura fiind luată în cadrul unei interdicţii pe scară largă privind comerţul cu animale sălbatice, impusă în această ţară după apariţia noului coronavirus, potrivit Reuters. Autorităţile din Shenzen au declarat că interdicţia privind consumul de câini şi pisici va intra în vigoare la data de 1 mai.

În spiritul civilizației umane

„Ca animale de companie, câinii şi pisicile au stabilit o legătură mult mai apropiată cu oamenii decât toate celelalte animale, iar interzicerea consumul de câini şi pisici şi alte animale de companie este o practică obişnuită în ţările dezvoltate şi în Hong Kong şi Taiwan”, au transmis autorităţile guvernamentale din Shenzhen printr-un ordin publicat miercuri. „Aceasta interdicţie răspunde, de asemenea, cererii şi a spiritului civilizaţiei umane”, au adăugat autorităţile.

Câinii, mai ales, sunt mâncaţi în mai multe zone din Asia. Conform datelor oferite de unele ONG-uri, în China sunt uciși pentru consum peste 30 de milioane de câini anual. Legislativul chinez a anunţat la sfârşitul lunii februarie interzicerea comercializării şi consumului de animale sălbatice. Guvernele provinciale şi municipale din ţară au început să pună în aplicare hotărârea, însă Shenzhen a fost cel mai explicit în legătură cu extinderea interdicţii la consumul de câini şi pisici.

Se pune capăt “tradiției”

“Shenzhen este primul oraş din lume care a luat în serios învăţămintele oferite de această pandemie şi care adoptă modificările necesare pentru a evita o altă pandemie”, a declarat Teresa M. Telecky, vicepreşedinte în cadrul departamentului pentru animale sălbatice al organizaţiei Humane Society International. „Paşii îndrăzneţi ai Shenzhen pentru stoparea acestui comerţ şi a consumului de animale sălbatice reprezintă un model pe care îl pot imita guvernele din întreaga lume”, a adăugat ea.

Dispoziiile iniţiale din Shenzhen, propuse mai întâi la sfârşitul lunii februarie, interziceau consumul de broaşte ţestoase şi broaşte, utilizate în mod obişnuit în gastronomia din sudul Chinei. Însă, autorităţile guvernamentale din oraş au recunoscut în această săptămână că interdicţia a fost “un subiect fierbinte al  controverselor” şi a clarificat că ambele pot fi consumate în continuare.

Consumul de carne de câine este o veche tradiție culinară atât în China, cât și în Coreea. Carnea de pisică este consumată în China, precum și în Vietnam și chiar în unele regiuni din America de Sud.

 

sursa:puterea

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *