• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

SERVICIILE SECRETE „se bat” pe tehnologia medicală pentru tratamentul COVID-19/ Agent MOSSAD: „Folosim toate conexiunile noastre speciale pentru a câştiga lupta”

Apr 1, 2020

Serviciile secrete, mobilizate de mai mule state în bătălia pentru a asigura echipamente medicale necesare în lupta împotriva coronavirusului numeroase state, mai ales aparate pentru respiraţie asistată, afirmă un agent al Mossad, care a primit misiunea să găsească astfel de materiale pentru Israel, relatează miercuri agenţia EFE.

‘„Folosim toate conexiunile noastre speciale pentru a câştiga lupta şi a face probabil ceea ce face toată lumea: să obţinem stocuri destinate altora’”, a spus agentul prezentat sub pseudonimul „Het’”, în cadrul programului de investigaţii Uvda al postului de televiziune Canal 12, potrivit Agerpres.

Serviciul de spionaj al Israelului a reuşit deja să aducă în ţară trei transporturi de echipamente sanitare, inclusiv 27 de ventilatoare pentru secţiile ATI, şi aşteaptă sosirea altor 160 de transporturi săptămâna aceasta.

„Am supervizat multe operaţiuni în trecut, dar niciodată nu am gestionat una atât de complexă”, mărturiseşte spionul israelian, dând şi exemple de misiuni eşuate. Astfel, un avion cu materiale sanitare achiziţionate de Israel dintr-o altă ţară nu a mai primit permisiunea de a decola, astfel că în final aceste materiale nu au mai ajuns în Israel. Într-un alt caz camioanele erau deja în faţa unei fabrici pentru a încărca echipamente obţinute de Mossad, când s-a descoperit că altcineva tocmai reuşise să preia acele materiale.

Preţurile echipamentelor şi materialelor sanitare au crescut în lume chiar şi de patru ori în timp ce toate ţările caută asiduu astfel de produse devenite tot mai greu de găsit pe măsură ce pandemia se extinde, notează spionul israelian.

Obiectivul pe care şi l-a fixat Mossadul este să obţină 7.000 de aparate pentru respiraţie asistată, iar în zilele următoare ar putea să reuşească achiziţionarea a circa 1,5 milioane de măşti, două milioane de mănuşi şi combinezoane de protecţie şi 180 de aparate pentru respiraţie asistată, a mai spus el.

Mossadul primeşte în fiecare zi peste 2.000 de piste pentru astfel de achiziţii, dar unele sunt false, iar altele eşuează pentru că alte ţări reuşesc primele să obţină produsele.

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *