• Thu. Jun 20th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Aplicația Zoom, folosită și de școlile din România, supusă unor verificări în SUA

Apr 1, 2020

Aplicația de videoconferință Zoom, utilizată și în România de către elevi și profesori pentru a ține cursurile online, pe perioada închiderii școlilor, a intrat în atenția procurorilor americani, preocupați confidențialitatea datelor.

Procurorului general al orașului New York, Letitia James, a scris firmei pentru a-și exprima îngrijorarea legată de capacitatea sa de a face față creșterii numărului utilizatorilor, informează BBC, citat de Mediafax.

ZOOM este folosit de milioane de oameni pentru muncă și distracție, în condițiile blocajelor impuse în multe țări, dar măsurile de securitate și confidențialitate a datelor ale companiei sunt puse la îndoială.

Procurorul a întrebat compania dacă și-a revizuit măsurile de securitate de când popularitatea sa a crescut. De asemenea, a subliniat că, în trecut, aplicația nu și-a rezolvat problemele în mod rapid.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru BBC: „Zoom ia în serios confidențialitatea, securitatea și încrederea utilizatorilor săi. În timpul pandemiei Covid-19, lucrăm non-stop pentru a ne asigura că spitalele, universitățile, școlile și alte afaceri din întreaga lume pot rămâne conectate și funcționale. Apreciem angajamentul procurorului general din New York cu privire la aceste probleme și sunt fericit să-i furnizeze informațiile solicitate”.

Zoom a avut probleme de securitate în trecut, inclusiv o vulnerabilitate care a permis unui atacator să înlăture participanți din întâlniri, să modifice mesajele utilizatorilor și să facă modificări video. Un altul a determinat utilizatorii de Mac să inițieze apeluri fără să știe.

Recent, premierul britanic Boris Johnson a postat o fotografie în care prezidează o ședință a cabinetului folosind Zoom, ceea ce a generat întrebări despre cât de sigură este.

Compania spune că, la nivel global, 2.000 de instituții, de la cele mai mari companii de servicii financiare din lume la furnizori de telecomunicații, agenții guvernamentale, universități, asistență medicală și practici de telemedicină au făcut recenzii de securitate exhaustive ale aplicației.

Zoom Video Comunications a fost fonată în anul 2015, la San Jose, California de un fost angajat al rivalilor de la WebEx (Cisco). Fondatorul, Eric Yuan, pe numele său real Yuán Zhēng, are acum o avere estimată la 5,6 miliarde de dolari. Programator strălucit, el este originar din China și a emigrat în SUA pentru a lucra la marile proiecte tech de acolo.

 

sursa:hotnews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *