• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Anunț oficial al RAR: Cum vor obține șoferii ITP-ul mașinii

Apr 1, 2020

Registrul Auto Român a anunțat că inspecția tehnică periodică (ITP) a autovehiculelor înmatriculate în România nu se prelungește automat din cauza stării de urgență.

Registrul Auto Român anunță că reprezentanțele sale din întreaga țară funcționează în condiții normale și conform programului obișnuit, iar instituția a luat măsuri pentru a limita interacțiunea între clienți și angajații săi.

Proprietarii de autovehicule înmatriculate în România cărora le expiră inspecția tehnică perioadă trebuie să meargă la stațiile specializate pentru a prelungi valabitatea ITP, în ciuda stării de urgență și a restricțiilor de circulație impuse de autorități.

Deplasarea se poate face cu declarația pe propria răspundere, pe care se bifează punctul 2 (asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice).

„Deplasarea pentru efectuarea verificării ITP la stațiile agreate se poate face, fiind considerată activitate pentru acoperirea necesitatilor de baza ale persoanelor, situație prevăzută la punctul 2 al declarației pe proprie răspundere”, a explicat Grupul de Comunicare Strategică.

Declarația pe propria răspundere trebuie printat și semnat de mână. Dacă nu aveți imprimantă, e preferabil să completați o declarație de mână, pentru că nu se acceptă semnătură electronică.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *