• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Raed Arafat a făcut ANUNȚUL! Ce urmeaza după scenariul 4

Mar 31, 2020

Raed Arafat, secretar în cadrul Ministerului Afacerilor Interne din România, a explicat ce se întâmplă după ce România a intrat în scenariul 4, cu peste 2.000 de îmbolnăviri de coronavirus.

„Este foarte greu de anticipat. Noi avem obligaţia si luăm (n. r. în considerare) scenariul care e cel mai rău. Trebuie să ne pregătim pentru el. Dacă o ţinem aşa, poate că vom ieşi din această situaţie.

Poate, dacă nu se schimbă tiparul şi dacă continuăm să luăm măsuri, e posibil să limităm răspândirea. Dacă apar situaţii mai deosebite într-o zonă, trebuie să îi asigurăm pe cei din sectorul medical cu protecţia necesară.

Aşteptăm să vină 100.000 de combinezoane. Sâmbătă aşteptăm un avion militar de la baza NATO din Ungaria cu un transport de combinezoane. Noi am luat măsuri pe care alte ţări de abia acum le iau, de aici şi acţiunea mai lentă a virusului”, a declarat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat luni seara că prin Ordonanta Militara nr.6 se instituie carantina asupra orașului Suceava și a zonelor limitrofe, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus (593 la momentul respectiv).

De asemenea, și numărul decesele cauzate de coronavirus in Suceava este unul mare, peste 30 de cazuri din totalul de 80 la momentul transmiterii acestei știri. În plus, 181 de cadre medicale din Suceava au fost diagosticate pozitiv cu noul coronavirus: 43 – medici, 70 – asistente, 20 – infirmiere, 7 – îngrijitoare, 41 – personal auxiliar, a anunțat INSP în cursul zilei de luni, 30 martie 2020.

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *