• Sat. Apr 13th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

De ce în Germania mor mai puțini bolnavi decât în alte țări. Cum va arăta lumea după pandemie: ”Oamenii vor evita asta!”

Mar 31, 2020

Până pe 31 martie, Germania a raportat 68.180 de cazuri de COVID-19 și 682 de decese, o medie a mortalității de 0,8%, mult sub ceea ce se intampla în Spania și Italia. Virusologul german Christian Drosten (38 de ani), de la spitalul din Berlin, a explicat de ce se petrece acest fenomen.

”Unul dintre motivele pentru care sunt puține decese în comparație cu numărul de infectați este că noi facem multe testări. 500.000 pe săptămână”, a spus medicul, specializat în cercetarea virusurilor noi. În Germania, numărul de teste a crescut semnificativ în ultimele săptămâni, datorită rețelei mari de laboratoare existente.

Coronavirus | De ce Germania are o rată a mortalității mai mică decât Spania și Italia

Chiar și așa, doctorii din Germania consideră că ar trebui făcute de trei ori mai multe testări pentru a avea o idee și mai clară asupra numărului de persoane infectate cu COVID-19. ”Nu cred însă că vom putea să creștem capacitatea de testare”, avertizează Christian Drosten, care se teme că rata mortalității ar putea crește în următoarea perioadă.

Totuși, spre deosebire de alte țări de pe continent, Germania are avantajul că e dotată cu mai multe paturi de spital, ventilatoare și echipamente adecvate pentru criză. Practic, spitalele de aici sunt mai pregătite să trateze cazurile severe de terapie intensivă și problemele respiratorii.

În plus, în spitalele din Germania, pacienții care au coronavirus sunt separați de restul, chiar de la internare, pentru a evita propagarea infecției.

În același timp, în Germania nu s-a optat pentru carantină totală, ca în Italia sau Franța, dar au fost interzise întâlnirile între mai mult de două persoane. De asemenea, mișcarea încă este flexibilă: cetățenii pot merge la medic, la cumpărături, la muncă sau chiar să facă activități fizice care implică doar o persoană.

Coronavirus | Fără stadioane pline timp de cel puțin 12 luni 

Totodată, Drosten a anticipat vremuri grele pentru sport, în general, și fotbal, în special. Potrivit virusologului, stadioanele nu se vor umple multă vreme de acum încolo, chiar dacă planeta va depăși cumva pandemia de coronavirus. 

”Nu cred că arenele vor fi pline în viitorul previzibil. Poate abia peste un an de acum”, a explicat medicul în urmă cu câteva zile. ”Lucrurile frumoase, dar care nu sunt esențiale din punct de vedere sistemic, vor fi evitate de oameni pentru mult timp de acum încolo”, a adăugat berlinezul.

Între timp, Liga Profesionistă de Fotbal a Germaniei a decis amanarea campionatelor interne până pe 30 aprilie. În plus, antrenamentele echipelor au fost suspendate până pe data de 5 aprilie. Potrivit primelor informații, Christian Seifert, CEO-ul Bundesligii, are ca principală ”țintă” încheierea sezonului competițional până pe data de 30 iunie.

 

sursa:digi24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *