• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

PROGNOZA METEO, 31 martie 2020 | Vremea se schimbă radical. Cod galben de ninsori și vânt puternic

Mar 30, 2020

Meteorologii au emis o atenţionare Cod Galben de ninsori moderate cantitativ, valabilă începând de luni seara până miercuri dimineaţa, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei şi în vestul şi nordul Olteniei şi sudul Banatului. Codul Galben este valabil de luni, de la ora 22.00, până miercuri, la ora 10.00.

Fenomenele vizate sunt: ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă local consistent, temporar viscol în zona montană înaltă.

„În intervalul menţionat, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, apoi şi în vestul şi nordul Olteniei şi sudul Banatului temporar vor fi ninsori în general moderate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă local consistent. În zona montană înaltă, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 65…75 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită, în special pe parcursul nopţii de luni spre marţi (30/31 martie)”, potrivit meteorologilor.

Totodată, a fost emisă şi o informare meteorologică de vreme deosebit de rece, precipitaţii mixte, intensificări ale vântului şi brumă, valabilă de luni, de la ora 22.00, până joi, la ora 10.00.

„Vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă din an, pe parcursul zilelor de 31 martie şi 1 aprilie cu precădere în sudul ţării, unde vântul ce va sufla în general moderat va amplifica senzaţia de frig. În timpul nopţilor şi al dimineţilor se vor înregistra temperaturi minime preponderent negative, local sub -5 grade şi se va produce brumă, la început în jumătatea de nord, apoi şi în cea sudică. Din noaptea de luni spre marţi (30/31 martie) până în dimineaţa de miercuri (01 aprilie), aria precipitaţiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane şi a celei submontane, centrul şi sud-vestul ţării, unde se va depune strat de zăpadă. În partea de sud-sud-est a teritoriului vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi trecător ninsoare”, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Vântul va prezenta local şi temporar intensificări în toate regiunile, cu viteze mai mari, în general de 60…70 km/h în zona montană înaltă şi cu rafale de 50…60 km/h în Muntenia, sudul Banatului şi pe litoral.

 

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *