• Fri. May 24th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

I-a găsit! Supercomputerul a depistat compușii care pot DISTRUGE virusul. Ce va face mai departe

Mar 30, 2020

Se spune despre el că a fost construit pentru a rezolva problemele lumii…Oare va reuși? Rămâne de văzut. Summit, supercomputerul IBM echipat cu Inteligență Artificială, a efectuat mii de simulări pentru a analiza ce compuși biochimici ar putea opri efectiv virusul de la infectarea celulelor gazdă.

Supercomputerul a identificat 77 dintre aceștia, ceea ce, potrivit cercetătorilor, reprezintă un un pas important pentru crearea celui mai eficient vaccin. În acest sens, cercetătorii de la Oak Ridge National Laboratory și-au publicat descoperirile în revista ChemRxiv.

Computerul Summit a fost “comandat” de Departamentul de Energie al SUA în anul 2014 cu scopul pe care îl servește acum – rezolvarea problemelor lumii, potrivit Independent. Are puterea a 200 de petaflopuri, ceea ce înseamnă că are viteza de calcul de 200 de catralioane de calcule pe secundă. Virușii infectează celulele gazdă prin injectarea lor cu un „vârf” (pivot) de material genetic. El trebuie să găsească acei compuși medicamentoși care s-ar putea lega de acel vârf și ar putea opri răspândirea.

O cale

Micholas Smith, cercetător la Oak Ridge, a creat un model al pivotului coronavirusului bazat pe cercetările publicate în luna ianuarie. Cu ajutorul lui Summit, el a simulat modul în care atomii și particulele din proteina virală ar reacționa la diferiți compuși. Supercomputerul a efectuat simulări de peste 8.000 de compuși care s-ar putea lega la proteina virusului, ceea ce ar putea limita capacitatea sa de a se răspândi în celulele gazdă. Summit a identificat 77 de compuși chimici și i-a clasat pe baza a cât de probabil ar fi să se lege de pivotul Covid-19. De asemenea, Summit a oferit primul pas în analiză: identificarea compușilor cei mai promițători. Dar sunt necesare studii experimentale în continuare, pentru a găsi mai departe care substanțe chimice funcționează cel mai bine.

“Rezultatele noastre nu înseamnă că am găsit o cură sau tratament împotriva Covid-19”, a declarat Jeremy Smith, de la Centrul Național de Laboratoare pentru Biofizică Moleculară din Oak Ridge, într-o declarație oficială citată de CNN. Totuși, rezultatele reprezintă o cale – scurtă sau lungă, vom vedea, către obținerea unui vaccin.

 

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *