• Fri. May 24th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

De ce îi lasă Suedia pe oameni să facă ce simt că e BINE pentru ei

Mar 30, 2020

 

Pentru că oamenii acestei țări au o altfel de educație? Ar fi prima reacție-întrebare-răspuns la așa ceva…”Cel mai important este ca oamenii să facă ce simt că e mai bine pentru ei”, aceasta este deviza autorităților suedeze.

În staţiunile montane din Suedia încă se mai poate schia…Cu toată că în majoritatea ţărilor europene au fost luate măsuri drastice, pentru evitarea răspândirii coronavirusului, suedezii nu sunt la fel de riguroşi. Măsurile de prevenţie sunt în această ţară la latitudinea fiecărui cetăţean. Autorităţile au recomandat populaţiei să stea cât mai mult acasă şi să nu călătorească, însă nu există interdicţii în acest sens.

În Stockholm si Goteborg și în toate orașele, viața decurge normal, de la săli de sport deschise, la plimbările cu barca și toate activitățile desfășurate de obicei, cu singura măsură impusă, aceea de a nu se depăși 50 de persoane. Deși are peste o sută de decese la care s-a descoperit drept cauză coronavirusul, reprezentanții Ministerului Sănătății din această țară au aplicat educația – de bază în astfel de epidemii, măsuri de dezinfecție și igienizare. I-a sfătuit pe cetățeni să se protejeze și mai ales să aibă grijă de cei în vârstă. Suedia nu a impus carantina în condițiile în care are peste 3000 de bolnavi. Iar cetățenii Suediei au dovedit că aplică regulile indicate de autorități.

O șansă sistemului 

Granițele nu sunt închise, elevii claselor superioare şi studenţii trebuie să rămână acasă, cei mici, în schimb, pot merge la grădiniţă şi la şcoală (până în clasa a IX-a).

În aceste condiții, se poate pune întrebarea cum luptă totuși suedezii cu pandemia de gripă. “Am luat niște măsuri al căror scop este de prelungi perioada de răspândire a virusului Corona în Suedia prin încetinirea deplasării lui . Asta pentru a-i da o șansă sistemului nostru de sănătate de a face față pandemiei.”, este mesajul transmis de guvernul suedez, potrivit rfi.ro Singura măsură luată de autorități pe 27 martie este aceea de a nu se depăși 50 de persoane în adunările de orice fel. ”Îi lăsăm pe oameni să facă tot ce consideră că este mai bine pentru ei, asta funcționează foarte bine, din experiența noastră”, a declarat Anders Tegnell, epidemiolog suedez din cadrul Ministerului Sănătății, care pune accentul, aşa cum a procedat iniţial şi Marea Britanie, pe mecanismul de apărare al organismului.

Se joacă fotbal?

Tot în aceste condiţii, cei de la IFK Goteborg au decis să-şi aranjeze 3 partide amicale, care se vor disputa la finalul lui aprilie şi începutul lui mai. Meciurile vor avea loc fără spectatori, scrie expressen.se. “Sperăm că meciurile din Suedia se pot desfăşura de la începutul lunii iunie, dar asta depinde de evoluţia situaţiei în privinţa coronavirusului. Încă nu s-a stabilit nici data meciului cu Hammarby, din Cupă, dar IFK Goteborg şi-a aranjat 3 partide amicale.

Acestea se vor disputa fără spectatori şi nu se ştie încă dacă vor fi sau nu televizate”, mai scriu jurnaliştii de la expressen.se.

 

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *