• Tue. Oct 3rd, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

CIFRE COVID-19. Victimele coronavirusului din SUA au depășit numărul civililor uciși în Războiul din Afganistan

Mar 30, 2020
0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Numărul de persoane ucise de noul coronavirus în Statele Unite a depășit victimele din SUA care și-au pierdut viața de-a lungul conflictului din Afganistan, cel mai lung război din istoria Americii.
Numărul deceselor cauzate de Covid-19 a ajuns duminică la 2.479, în SUA, conform datelor culese de Universitatea Johns Hopkins University, depășind cele 2.445 de victime înregistrate în intervenția militară condusă de SUA în Afganistan și a misiunilor conexe în perioada 7 octombrie și 23 martie 2001.

Guvernul de la Kabul, susținut de Stale Unite și mișcarea talibanilor insurgenți, urmau să organizeze sâmbătă primul lor dialog intra-afgan, dar talibanii au susținut, argumentând că echipa guvernamentală „încalcă politica noastră de principiu și acordul încheiat cu America” în februarie 29, scrie Newsweek.com.

„Pentru a ajunge la o pace adevărată și de durată, echipa menționată trebuie să fie acceptată de toate părțile afgane eficiente, astfel încât să poată reprezenta toate părțile, însă majoritatea celorlalte părți au respins actuala echipă anunțată”, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid.

Atât SUA, cât și talibanii au cerut administrației președintelui afgan Ashraf Ghani să elibereze cât mai repede, până la 5.000 de prizonieri aflați în custodia guvernului, în special din cauza problemelor legate de coronavirus. Duminică, Afganistanul a raportat 145 de cazuri confirmate de COVID-19, inclusiv trei decese și trei recuperări, în timp ce Statele Unite au înregistrat peste 140.000 de cazuri cu noul coronavirus.

 

sursa:gandul
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *