• Thu. Jun 20th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Imagini din laboratorul în care se lucrează testele Covid-19, la Timișoara. Biolog: „O singură dată, în 10 ore, fac pauză”

Mar 28, 2020

Autoritățile furnizează în fiecare zi, la ora 13.00, bilanțul cazurilor de coronavirus. Pentru asta, medici și biologi lucrează la foc continuu în laboratoarele unde sunt aduse probele recoltate de la suspecții de Covid-19. Urmăriți în materialul video atașat un reportaj realizat la laboratorul de testate pentru coronavirus de la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara.
Fără testele care să confirme infecția cu noul coronavirus, medicii nu ar putea pune diagnosticul corect, iar pe pacienți, asta i-ar putea costa viața.

La începutul fiecărei zile, Valerica Bică, biolog la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara, își îmbracă echipamentul de protecție și speră ca probele să fie negative.

„Avem probele introduse în aparat, reactivii și tot ce e necesar pentru a face extracția de ARN. După ce a terminat, ARN-ul cu master-mixul se introduce în mașina de PCR”, explică ea.

E o muncă meticuloasă. Flacoanele cu probe ajung în laborator după ce urmează o procedură bine pusă la punct.

Pentru 24 de probe, timpul de lucru efectiv este de două ore, după care urmează alte două ore în care acestea sunt citite de un aparat special. În acest timp, specialistul pregătește o nouă tranșă.

„O singură dată, în 10 ore, fac pauză. Mă dezechipez, fac pauză 15 minute și reiau” spune Valerica Bică.

„La mine nu m-am gândit deloc, nici eu nici colega nu ne-am gândit la așa ceva”, adaugă ea.

 

 

Sursa:Digi24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *