• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

COVID-19.Speranţa pentru medicii români din linia întâi. Peste 40 de tone de echipamente de protecţie au plecat din Coreea de Sud spre România

Mar 25, 2020

 

Ministerul Apărării Naţionale din România a anunţat că un transport de 45 de tone de echipamente de protecţie va ajunge joi în România din Coreea de Sud.

Aceasta achizitie le da mari speranţe medicilor români care duc lipsă acută de echipamente de protecţie în lupta cu COVID-19. Potrivit MApN, echipamentele au fost achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate.

Un mare aport in realizarea acestei achizitii, l-a avut insa Ambasada Romaniei din Coreea de Sud, echipamentul achiziţionat de România este de calitate superioară, preţul fiind unul corect, firma producătoare fiind foarte corectă, în sensul în care nu a crescut preţul, deşi cererea este foarte mare pe piaţă, iar guvernul sud coreean a limitat la 10% exporturile de produse de acest tip.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat miercuri dimineaţa că a solicitat Capabilităţii de Transport Aerian Strategic a NATO, care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, desfăşurarea unei misiuni aeriene de urgenţă, pentru transportul a aproximativ 45 de tone de echipament medical de la Seul la Bucureşti.  „Zborul este efectuat cu o aeronavă C-17 Globe Master III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Capabilităţii de Transport Aerian Strategic. Unul dintre comandanţii echipajelor care operează aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Crăciun, pilot din Forţele Aeriene Române, detaşat în cadrul Capabilităţii de Transport Aerian Strategic. Aeronava va ateriza pe Aeroportul Otopeni joi, 26 martie”, a transmis MApN”, a transmis MApN.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *