• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Klaus Iohannis anunță carantină totală: Restricțiile de circulație devin obligatorii / Am decis să folosim și Armata

Mar 24, 2020

 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți introducerea carantinei totale. Ieșirea din casă va fi permisă de miercuri doar pentru a merge la serviciu sau pentru cumpărături de alimente. În plus, autoritățile au decis să folosească și Armata, care va suplimenta forțele de ordine publică.

O nouă restricție vizează persoanele peste 65 de ani, care vor trebui „să stea practic tot timpul acasă”, a spus șeful statului.

„Aceste restricții vor fi prelucrate azi într-o ordonanță militară care se va finaliza până la sfârșitul acestei zile, intră în vigoare de mâine”, a mai spus Iohannis.

La ședința de la Palatul Cotroceni au participat premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și ministrul Sănătății, Victor Costache.

“Am evaluat situația care devine din ce în ce mai complexă
Am discutat măsurile suplimentare care se cer luate. Am convenit că e nevoie de măsuri suplimentare pentru a încetini răspândirea infecției
Se vor introduce noi restricții de circulaței, ce a fost până acum o recomandare devine o obligație, după principiul stăm acasă.
Oamenii pot ieși să meargă la serviciu, pentru cumpărături de alimente
Se introduc măsuri de supraveghere electronică pentru persoanele în izolare
Am decis să folosim și armata. Va pune la dispoziție personal care va suplimenta forțele de ordine publică, jandarmerie și poliție.
Pentru a proteja persoanele peste 65 de ani, se introduc restricții speciale. Vor trebui să stea practic tot timpul acasă
Aceste restricții vor fi prelucrate azi într-o ordonanță militară care se va finaliza până la sfârșitul acestei zile, intră în vigoare de mâine.”

 

sursa:HotNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *