Spitalul Județean Suceava, unde 52 de cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus, a început externările. Pacienții, trimiși acasă sau la spitale din Botoșani și Rădăuți

CancandB.ro
Read Time:2 Minute, 1 Second

Spitalul Județean Suceava, unde 52 de cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus, a început externarea pacienților, iar cei cu afecțiuni care necesită continuarea tratamentului într-o unitate medicală vor fi transferați la spitalele din Rădăuți și din Botoșani.

Ministerul Sănătății a transmis luni seară că „situația epidemiologică de la Spitalul Județean Suceava este în curs de evaluare”, iar în prezent, din ordinul ministrului Sănătății, la fața locului s- a deplasat directorul Directiei de Sănătății Publice Iași, care coordonează regiunea Moldova Nord-Est pentru a face un raport asupra situației. Marți, va merge la Suceava secretarul de stat Nelu Tătaru.

Conform sursei citate, din unitatea sanitară a început externarea pacienților care pot fi supravegheați medical la domiciliu, timp de 14 zile, de către medicii de familie, iar pacienții cu afecțiuni care necesită continuarea tratamentului într-o unitate sanitară vor fi transferați la alte spitale.

Toate cadrele medicale vor fi testate pentru COVID 19, iar spitalul va fi dezinfectat, mai precizează Ministerul Sănătății.

De asemenea, Prefectura Suceava a transmis printr-un comunicat de presă că la acestă oră are loc o ședință de lucru la care participă prefectul județului Suceava, conducerea Consiliului Județean, a DSP, a Spitalului Județean și a spitalului din Rădăuți, pentru a lua „măsurile imediat următoare pentru soluționarea situației înregistrate la nivelul unitatii medicale”.

Prefectura precizează că, așa cum a anunțat secretarul de stat Nelu Tătaru, toate cadrele medicale de la Spitalul Județean vor intra în izolare, iar unitatea medicală va fi dezinfectată în următoarele 48 de ore, după care va fi folosită exclusiv pentru tratarea cazurilor de coronavirus. Pacienții internați pentru alte afecțiuni sunt transferați la spitalul din Rădăuți și la cel de la Botoșani.

Nu mai puțin de 52 de cadre medicale de la Spitalul Județean Suceava au fost confirmate cu Covid-19 luni, iar două persoane internate în ultimele zile în spital au murit luni.

Tot personalul medical de la Spitalul Județean Suceava a fost chemat la lucru luni dimineața de către directorul medical al instituției. Medici, asistente, infirmiere au fost amenințați cu un ordin de ministru inexistent și li s-a cerut să se prezinte la spital chiar dacă se aflau în izolare sau dacă erau confirmați cu coronavirus, acuză un medic. „Au fost amenințați că vor fi dați afară altfel. Directorul medical aflase chiar înainte că e pozitiv. Operase înainte, deși trebuia să fie în izolare”, povestește pentru HotNews.ro un medic din Suceava.

 

Sursa:HotNews

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un cunoscut savant francez susţine că a găsit medicamentul care învinge coronavirusul. „Consider că ar fi imoral să nu-l administrez“

Directorul Institutului Spitalului Universitar pentru Infecţii Mediteraneene (Bouches-du-Rhône), cunoscutul infecţiolog Didier Raoult, specialist în boli infecţioase tropicale emergente, este convins că clorochina, un antimalarian folosit de zeci de ani sub numele de Nivaquine, poate învinge coronavirusul. Raoult se bazează pe propriile studii. Ştiri pe aceeaşi temă Medicii încearcă să vadă […]

Ai un pont ? 0761011011