• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Horațiu Moldovan: Problema transmiterii intracomunitare e deja o realitate

Mar 21, 2020

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a afirmat sâmbătă, la Digi 24, că „problema transmiterii intracomunitare e deja o realitate” în România.

„Problema transmiterii intracomunitare e deja o realitate, azi ne confruntăm cu această situație, în care virusul e luat de la un pacient la celălalt, prevenția constă în întreruperea acestui lanț de transmitere, acesta este motivul pentru care ei sunt carantinați, izolați”, a spus acesta, într-o intervenție telefonică.

Acesta a arătat că numărul de persoane infectate cu Covid-19 în ultimele 24 de ore, 59, reprezintă un „salt” și „un element de alarmă”.

„Dacă creșterile de 15 – 20 cazuri s-au menținut constante până acum, o creștere de 60 de cazuri arată o tendință de a se augmenta fenomenul, ceea ce nu e de bun augur. Să sperăm că această situație nu va fi extrem de dinamică”, a notat acesta.

În aceste condiții, „este imperios necesar să limităm contactul și posibilitatea de a se infecta” persoanele de peste 70 de ani, grupa cu cel mai mare risc la noul coronavirus.

„Ne punem problema izolării lor în primul rând la domiciliu. Dacă nu putem, o să căutăm alte soluții, dar sunt măsuri care intră în sfera civilă, de competența Ministerului de Interne, mai puțin a MS. Se pune într-adevăr problema găsirii unor soluții pentru a pune deoparte pacienții de peste 70 de ani sau posibilii pacienți peste 70 de ani, pentru a limita extensia infecției la această categorie a populației”, a arătat el.

REFERINTE
Raed Arafat, după ce mulți români au ieșit la plimbare sau la iarbă verde: „Evitaţi la maxim activităţile care nu sunt esenţiale în aceasta perioadă”
Poliția, după ce mulți oameni au ieșit la plimbare sau prin parcuri: „Când #staiacasă rămâne doar la nivelul de hashtag. Păcat!”
Coronavirus România: Media de vârstă a pacienților cu Covid-19 și cum este distribuția pe grupe de vârstă
Coronavirus în România: Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 367 / Cele mai multe cazuri confirmate într-o singură zi: 59 / Pacienți vindecați: 52

Sursa:HotNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *