June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Horațiu Moldovan: Problema transmiterii intracomunitare e deja o realitate

1 0
2 min read
1 0
Read Time:1 Minute, 41 Second

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a afirmat sâmbătă, la Digi 24, că „problema transmiterii intracomunitare e deja o realitate” în România.

„Problema transmiterii intracomunitare e deja o realitate, azi ne confruntăm cu această situație, în care virusul e luat de la un pacient la celălalt, prevenția constă în întreruperea acestui lanț de transmitere, acesta este motivul pentru care ei sunt carantinați, izolați”, a spus acesta, într-o intervenție telefonică.

Acesta a arătat că numărul de persoane infectate cu Covid-19 în ultimele 24 de ore, 59, reprezintă un „salt” și „un element de alarmă”.

„Dacă creșterile de 15 – 20 cazuri s-au menținut constante până acum, o creștere de 60 de cazuri arată o tendință de a se augmenta fenomenul, ceea ce nu e de bun augur. Să sperăm că această situație nu va fi extrem de dinamică”, a notat acesta.

În aceste condiții, „este imperios necesar să limităm contactul și posibilitatea de a se infecta” persoanele de peste 70 de ani, grupa cu cel mai mare risc la noul coronavirus.

„Ne punem problema izolării lor în primul rând la domiciliu. Dacă nu putem, o să căutăm alte soluții, dar sunt măsuri care intră în sfera civilă, de competența Ministerului de Interne, mai puțin a MS. Se pune într-adevăr problema găsirii unor soluții pentru a pune deoparte pacienții de peste 70 de ani sau posibilii pacienți peste 70 de ani, pentru a limita extensia infecției la această categorie a populației”, a arătat el.

REFERINTE
Raed Arafat, după ce mulți români au ieșit la plimbare sau la iarbă verde: „Evitaţi la maxim activităţile care nu sunt esenţiale în aceasta perioadă”
Poliția, după ce mulți oameni au ieșit la plimbare sau prin parcuri: „Când #staiacasă rămâne doar la nivelul de hashtag. Păcat!”
Coronavirus România: Media de vârstă a pacienților cu Covid-19 și cum este distribuția pe grupe de vârstă
Coronavirus în România: Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 367 / Cele mai multe cazuri confirmate într-o singură zi: 59 / Pacienți vindecați: 52

Sursa:HotNews

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..