June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Coronavirus Live Update

0 0
10 min read
0 0
Read Time:11 Minute, 9 Second

Imagini pentru coronavirus live romania

LIVE UPDATE. 184 de cazuri de coronavirus

Numărul îmbolnăvirilor crește în zonele declarate deja focare de infecție: București, Hunedoara și Timiș. Avem 184 de cazuri în acest moment

Asta înseamnă că nu avem acum o răspândire necontrolată pe teritoriul României – de aceea e important să ne izolăm.

DESFĂŞURAREA EVENIMENTELOR DE DUMINICĂ, 15 MARTIE

 

UPDATE 20:30 – MAE: Opt români aflaţi la bordul navei Grand Princess, aflată în carantină, au revenit în ţară

Opt români aflaţi la bordul navei de croazieră Grand Princess, aflată în carantină, au revenit în ţară cu un zbor pus la dispoziţie de autorităţile americane, aceştia fiind plasaţi în carantină, a anunţat, duminică seara, MAE.

“La data de 12 martie 2020,8 cetăţeni români aflaţi la bordul navei de croazieră Grand Princess, aflată în carantină în largul coastei californiene, au revenit în ţară cu un zbor pus la dispoziţie de autorităţile americane, în coordonarea Delegaţiei Uniunii Europene la Washington.

La sosirea în ţară, cei 8 cetăţeni români au fost plasaţi în carantină într-o locaţie dedicată din Bucureşti”, se arată într-un comunicat de presă remis de MAE.

De asemenea, MAE precizează că 14 cetăţeni români şi-au exprimat dorinţa de a rămâne în continuare la bordul navei Grand Princess.

Consulatul General al României la Los Angeles menţine legătura cu cetăţenii români care au rămas la bordul navei, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară în limita competenţelor legale.

UPDATE 19:50 – Managerul unei maternități din Constanța, depistat cu coronavirus

Alți doi medici din Constanța , un bărbat și o femeie, el managerul unei maternități private- au fost diagnosticați pozitiv cu Coronavirus. Deși au venit din Viena pe 7 martie când nu era o zonă afectată și nu aveau niciun simptom – au fost diagnosticați pozitiv iar fără să știe au intrat în contact cu mai multe prsoane, inclusiv femei însărcinate.

Acum toți cei cu care medicii au intrat în contact sunt în izolare și așteaptă rezulatele analizelor.

UPDATE 17:00 – 139 de cazuri de coronavirus în România

Pe teritoriul României au fost confirmate 139 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus virusul COVID – 19 (coronavirus), a anunțat Grupul de Comunicare Strategică. Dintre cei 139 de cetățeni care au contactat virusul, nouă sunt declarați vindecați și au fost externați.

Duminică, până la ora 17:00, au fost confirmate 16 cazuri noi, după cum urmează: 4 cazuri în București, 4 în Arad, 3 în Brașov, 2 în Brăila și câte 1 caz în Constanța, Teleorman și Iași.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Cele 16 persoane au vârsta cuprinsă între 5 ani și 71 de ani.

Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă.

Starea de sănătate generală a pacienților este bună, cu excepția bărbatului internat la spitalul Victor Babeș, care a prezentat complicații, dar a cărui stare este ameliorată.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.855 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 14.640 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la acestă dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.205 teste. Dintre acestea, 3.066 au fost cu rezultat negativ

Până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

În perioada 14 martie, ora 08.00 – 15 martie, ora 08.00, au fost înregistrate 1.231 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 5.614 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

UPDATE 16:55 – Firea: Spitalul ‘Victor Babeş’ e pregătit să asigure încă 340 de paturi pentru pacienţii cu coronavirus

Spitalul de boli infecţioase şi tropicale ″Victor Babeş″⁣ este pregătit să asigure, dacă situaţia o va impune, încă 340 de paturi pentru pacienţii bolnavi de coronavirus, pe lângă cele 60 deja alocate, anunţă primarul general, Gabriela Firea.

„Printre primele măsuri pe care le-am luat pentru asigurarea condiţiilor de asistenţă medicală pentru pacienţii depistaţi pozitiv pentru COVID-19 a fost inclusă şi alocarea unui corp special de clădire cu 60 de locuri. Este vorba despre Pavilionul B4, complet dotat şi modernizat anul trecut.

La Spitalul ‘Victor Babeş’ s-au format echipe de 30 de medici, asistente medicale şi infirmiere care stau la spital 24 de ore din 24, timp de 2 săptămâni şi fac gardă la 3 zile. Mai mult decât atât, echipele medicale se vor autoizola ulterior, prin rotaţie, într-un centru de carantină pus la dispoziţie de Primăria Capitalei.

Această iniţiativă respectă recomandările epidemiologice de limitare a contactului personalului medical care tratează pacienţii cu COVID-19 cu familiile lor, dar şi cu alte persoane″, a scris Firea pe Facebook

UPDATE 16:10 – O asistentă de la spitalul Marie, printre persoanele confirmate cu coronavirus

O asistentă de la Spitalul Marie Curie, contact cu polițistul infectat de la Gerota, a fost confirmată cu coronavirus.

În prezent este internată la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș.

Femeia intrase în contact la o petrecere cu fostul ofițer internat inițial la Gerota pe data de 1 martie, iar de atunci până pe 9 martie nu a stat în izolare.

Alte 4 asistente și o infirmieră care au intrat în contact cu ea sunt în izolare la domiciliu.

UPDATE 16:05 – Alte patru cazuri de coronavirus confirmate

Bilanțul total a ajuns la 131 de cazuri în România.

Printre cele 4 cazuri se numără două persoane din Brăila, primele două cazuri din județ.

Cele două persoane provin din centrul de carantină. În momentul acesta sunt internate și izolate la Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Brăila.

Cele două persoane au sosit, în mod controlat, de la punctul de trecere al frontierei, în data de 12.03.2020 și introduși direct în spațiul de carantină, neavând contact cu alte persoane.
UPDATE 15:05 – CFR anunţă suspendarea temporară a unor trenuri, mai ales a celor care asigurau deplasarea elevilor către centrele şcolare, şi precizează că ia în calcul u suspendarea unor trenuri pentru navetişti, având în vedere reducerea activităţii unor angajatori. Compania anunţă şi alte măsuri în vederea combaterii răspândirii infecţiei cu Covid-19.

”Ca urmare a deciziilor Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă coroborate şi cu deciziile administraţiilor feroviare din ţările vecine, în vederea combaterii răspândirii infecţiei cu Covid-19, CFR Călători va lua măsuri care vor viza suspendarea temporară a circulaţiei unor trenuri în trafic intern şi internaţional cu respectarea posibilităţii de mobilitate a persoanelor”, a anunţă, duminică, CFR Călători.

Compania va suspenda temporar, în perioada 16-20 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire, unele trenuri care aveau drept scop transportul elevilor de la domiciliu la centrele şcolare, pe durata suspendării cursurilor de către Ministerul Educaţiei şi Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Gasiţi ataşat lista cu aceste trenuri.

 

UPDATE 13:30 Cazurile 126 şi 127, în Brăila

Duminică au fost confirmate primele doua cazuri de coronavirus în Brăila.

Cele două persoane provin din centrul de carantină şi au fost internate și izolate la Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Brăila. Au sosit, în mod controlat, de la punctul de trecere al frontierei, în data de 12.03.2020 și introduse direct în spațiul de carantină, neavând contact cu alte persoane.

 

UPDATE 12:50 Cazurile 124 şi 125

Încă 2 cazuri au fost anunţate duminică la prânz. Este vorba despre contacte ale contactelor persoanelor infectate internate la spitalul Gerota.

 

UPDATE 12:45 Marile reţele comerciale fac apel la clienţi

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România îi roagă pe clienţi să fie cumpătaţi şi chibzuiţi la ce şi cât cumpără şi îi asigură că există cantităţi şi stocuri pentru toţi, dacă suntem “solidari şi ne gândim la nevoile tuturor”.

″Ştim că mulţi dintre voi sunt preocupaţi în legătură cu efectele răspândirii Coronavirusului (Covid-19). Vă înţelegem şi vă împărtăşim îngrijorările şi vă anunţăm că facem tot ce putem pentru ca voi şi familiile voastre să aveţi alimentele şi produsele esenţiale de care aveţi nevoie. Cele mai importante obiective pentru noi sunt de a ne proteja angajaţii, clienţii şi de a asigura disponibilitatea produselor. Lucrăm îndeaproape cu autorităţile, furnizorii şi partenerii noştri logistici pentru a asigura furnizarea de bunuri în magazine şi pentru a aproviziona depozitele logistice cu produsele a căror cerere este ridicată.(…) Dar avem nevoie şi de ajutorul vostru. Vă rugăm să fiţi cumpătaţi şi chibzuiţi la ce şi cât cumpăraţi. Înţelegem frământările voastre, dar a cumpăra mai mult decât ai nevoie poate însemna uneori să îi laşi pe ceilalţi fără produsele de care şi ei au nevoie. Există cantităţi şi stocuri pentru toţi, dacă suntem solidari şi ne gândim şi la nevoile tuturor. Doar împreună vom avea grijă de cei dragi nouă şi de cei care sunt în vârstă sau vulnerabili. Facem tot ce putem pentru a face faţă acestei provocări. Vă asigurăm că prioritatea noastră, a tuturor, este să fim cu toţii în siguranţă şi să vă oferim produsele necesare”, afirmă reprezentanţii AMCMR într-o scrisoare deschisă adresată clienţilor lor.

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România a fost înfiinţată în anul 2003 şi grupează următoarele 19 companii din retailul alimentar şi nealimentar din România: Artima, Auchan, Brico Depot, Carrefour, Columbus, Cora, Decathlon, Dedeman, Flanco, Hornbach, Ikea, Lidl, Kaufland, Mega Image, Metro Cash & Carry, Mobexpert, Penny Market, Profi, Selgros. AMRCR este membră a Confederaţiei Patronale “Concordia” şi a organizaţiei “EuroCommerce”.

 

UPDATE 10:40 Măsuri anunţate în penitenciare

Potrivit Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, 30% din personalul care lucrează în program normal de lucru (8h/zi), cu excepţia celor care fac parte din sectoarele operativ, medical şi de intervenţie psihosocială, va rămâne la domiciliu, în baza unei planificări aprobate de directorul fiecărei unităţi. Personalul desemnat în procentul de 30% poate primi, în intervalul de timp alocat programului de lucru al unităţii, sarcini profesionale care pot fi îndeplinite de la domiciliu. Măsura nu aduce atingere siguranţei locurilor de deţinere sau misiunilor specifice şi promovează conduita preventivă asumată de instituţiile din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

La acest moment, în sistemul penitenciar nu sunt înregistrate cazuri de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2 (noul Coronavirus responsabil pentru COVID-19), potrivit ANP.

 

UPDATE 10:20 Suspect de coronavirus, luat de salvamontişti de la Cabana Diham

Salvamontiştii au intervenit pentru transportul primei persoane suspectate de infectare cu coronavirus. Echipa Salvamont Braşov a transportat un pacient de la Cabana Diham până la ambulanţă.

”Salvamont, întotdeauna la datorie, pentru că pentru noi nu există «Nu vrem» sau «Nu se poate»! Prima intervenţie la un caz suspect de Covid-19 în zona montană fost realizată ieri, de salvamontiştii din cadrul Serviciului Salvamont al judeţului Braşov”, anunţă Salvamont România, pe pagina de Facebook.

Salvamontiştii au evacuat şi transportat o persoană din Cabana Diham până la ambulanţă.
Cabanele Diham și Malaiesti au fost închise temporar.

UPDATE 10:00 Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Sănătății informează că autoritățile române vor da curs solicitării adresate pe canale diplomatice de către Republica Moldova privind autorizarea livrării unor medicamente care pot fi achiziționate din România pentru asigurarea cu necesarul medicamentos a instituțiilor medico-sanitare publice din Republica Moldova, în contextul sistării exportului de medicamente din România după instituirea codului roșu de risc de infecție cu noul coronavirus.

Potrivit comunicatului oficial,această masură este posibilă deoarece Ordinul Ministrului Sănătății 428/2020 pentru aprobarea Listei cuprinzând dispozitivele medicale şi materialele sanitare pentru a asigura prevenţia şi tratarea afecţiunilor asociate infecţiei cu SARS-COV-2, a căror distribuţie în afara teritoriului României se suspendă temporar, precum şi a unor măsuri pentru asigurarea medicamentelor cuprinse în Catalogul naţional al preţurilor medicamentelor autorizate de punere pe piaţă în România (Canamed) permite exceptarea livrării în afara teritoriului României a medicamentelor fabricate de producătorii din România destinate altor piețe din afara teritoriului României, precum și a medicamentelor care tranzitează teritoriul României fiind destinate altor piețe.

Prin această măsură decisă de autoritățile române, România urmărește, de o manieră prioritară, să acorde sprijin direct cetățenilor Republicii Moldova.

România a intrat în “scenariul 3”

 

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă seară încă două cazuri de infectare cu noul coronavirus în Bucureşti. Bilanţul îmbolnăvirilor în România ajunge astfel la 123. În ţară, am intrat în aşa-numitul ″Scenariu 3″⁣ ceea ce înseamnă că avem între 101 şi 2000 de persoane cu COVID19.

Şi mai sunt în lucru peste 3500 de teste în spitalele din toată ţara. Numărul celor infectaţi va creşte, spun autorităţile, aşa că măsurile sunt radicale. Se poate declanşa în orice clipă ″Planul alb″⁣ în spitale, ceea ce înseamnă că sunt chemaţi medici de acasă, iar în centrele de boli infecţioase vor fi internaţi doar pacienţii în stare gravă.

 

Printre ultimele cazuri anunțate de autorități sâmbătă seară sunt și cinci persoane din Hunedoara, care au intrat în contact direct cu o tânără de 26 de ani, infectată, și care nu a respectat izolarea la domiciliu. Asta înseamnă că, până acum, ea a răspândit virusul la alte 11 persoane.

De la Timişoara vin veşti bune. Trei pacienţi s-au vindecat si au fost externati. Printre ei, şi tânăra de 26 de ani din Petroşani, care a ascuns ca venise din Italia şi a infectat 3 medici şi 3 pacienţ cu care venise in contact.

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..