• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Proprietarul UiPath, Daniel Dines: Reducem forța de muncă, să creștem eficiența operațională

Jul 10, 2024

Proprietarul companiei românești UiPath, Daniel Dines, a anunțat că a început un proces de reducere, cu aproximativ 10 la sută, a numărului de angajați la nivel global, începând cu 1 iulie 2024.

Un număr de 420 de persoane urmează să fie concediate, dintr-un total de circa 4.200 de angajați.

Cea mai mare parte a acestei reduceri urmează să aibă loc până la sfârșitul primului trimestru al anului fiscal 2026, arată un comunicat pentru acționari, în care compania nu precizează dacă aceste concedieri vor afecta și activitatea din România.

Concedierile UiPath vin pe fondul unei piețe tech tensionate la nivel mondial.

Marii giganți din sectorul tehnologiei au operat concedieri masive în ultimele luni.

Potrivit platformelor de recrutări, doar în acest an, la nivel global, 204 companii tech au concediat aproape 50.000 de angajați.

Experții arată că aceste concedieri au mai multe explicații, printre care angajările excesive din pandemie, avântul inteligenței artificiale sau presiunea investitorilor ca aceste companii să își reducă din cheltuieli și să oferte rezultate de profitabilitate mai bune. În general companiile tech fac cheltuieli mari, în timp scurt, pentru cercetare-dezvoltare și pentru a crește rapid.

UiPath transmite că a aprobat aceste restructurări pentru „a-și gestiona cheltuielile de exploatare”.

„Această reducere a forței de muncă are scopul de a stimula în continuare eficiența operațională și centrarea pe client. Aceste schimbări reflectă eforturile de remodelare a organizației prin eficientizarea structurii companiei, în special în ceea ce privește funcțiile operaționale și corporative, prin prioritizarea mai bună a investițiilor noastre în marketing și prin concentrarea investițiilor noastre în cercetare și dezvoltare pe inteligența artificială și pe promovarea inovării în cadrul platformei noastre”, se precizează în anunțul managementului UiPath.

Compania estimează că va suporta costuri cuprinse între 15 și 20 de milioane de dolari legate de compensațiile plătite la concediere angajaților și între aproximativ două și 5 milioane de dolari în legătură cu ieșirea din contractul de închiriere și alte costuri contractuale.

Costurile totale anticipate de restructurare de aproximativ 17-25 de milioane de dolari se preconizează a fi, în principal, cheltuieli în numerar și se așteaptă să fie suportate până în primul trimestru al anului fiscal 2026.

Daniel Dines este creatorul UiPath, una din cele mai valoroase companii din domeniul inteligenței artificiale din lume, cu o evaluare de 7 miliarde de dolari, la NYSE.

În cel mai recent rezultat financiar, prezentat la sfârșit de mai, Uipath a anunțat venituri de 335 de milioane de dolari și o pierdere netă de 28 de milioane, sub așteptările analiștilor. Totodată, Daniel Dines a revenit în funcția de director executiv, la cinci luni după ce a renunțat la ea, pentru a fi director de inovație.

UiPath Inc. este o companie globală de software care produce software pentru automatizarea proceselor robotizate (RPA).

UiPath a fost fondată în București de Daniel Dines și Marius Tîrcă. Sediul său este în New York City. Software-ul companiei monitorizează activitatea utilizatorilor pentru a automatiza sarcinile repetitive de front și back office, inclusiv cele efectuate folosind alt software de afaceri, cum ar fi software-ul de management al relațiilor cu clienții sau software-ul de planificare a resurselor întreprinderii (ERP).

sursa: puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *