• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

HAOS si NEBUNIE TOTALA !!!… DESPESCU dă vina pe CIOLACU ! El i-a cerut noi reguli privind testarea antidrog a șoferilor! : Despescu: “Dacă analizele antidrog nu vin în 72 de ore, permisul se restituie!” Intrebare retorică: Si dacă rezultatele vin NEGATIVE ulterior…CINE RASPUNDE …CIOLACULE …pentru incălcarea ABUZIVA a drepturilor soferilor?!?

Jul 10, 2024

HAOS si NEBUNIE  TOTALA!

 

 

Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), a declarat luni, la Digi24, că premierul a solicitat ministerului un mecanism prin care şoferii ale căror rezultate la analizele pentru consum de substanţe interzise nu sunt gata în 72 de ore să-şi primească permisul de conducere înapoi, până la finalizarea analizelor.

„În şedinţa Guvernului de astăzi, condusă de premierul României, (…) acesta ne-a solicitat un mecanism, o soluţie, astfel încât, în 72 de ore de la momentul recoltării probelor biologice sau testului iniţial în stradă care a ieşit pozitiv şi ulterior s-a procedat la recoltarea probelor biologice, să avem un răspuns. Până la următoarea şedinţă de guvern analizăm şi vom reglementa, vom vedea sub ce formă ca şi act normativ”, a spus Despescu, potrivit Agerpres.

 

El a explicat că, după ce conducătorul auto este oprit în stradă şi supus testului de consum de droguri, iar rezultatul a ieşit pozitiv, acesta este condus la o unitate medicală, autorizată, pentru prelevarea de probe. Dacă refuză, este condus, de asemenea, de echipajul de poliţie la aceleaşi unităţi medicale unde se recoltează probe biologice.

Termen de 3 zile pentru clarificarea situației

„Din acel moment, în 72 de ore, conducătorul auto trebuie să aibă un răspuns de la autorităţi. În acele 72 de ore, şi dacă a ieşit la aparat pozitiv, şi dacă refuză, se procedează la retragerea permisului de conducere ca măsură administrativă de înlăturare a unui pericol imediat, până la obţinerea rezultatului – fără dosar penal.

 

Dacă rezultatul nu vine în 72 de ore, domnul premier a solicitat act normativ, ca după acest interval de timp să i se restituie permisul de conducere, procedura merge mai departe. Dacă rezultatul la probele biologice care vin după 72 de ore este pozitiv, se va întocmi dosar penal pentru conducere sub influenţa produselor interzise”, a afirmat Despescu.

Aparatul Drugtest, potrivit acestuia, detectează doar prezenţa substanţei, însă numai după ce vin rezultatele de la laborator, acestea pot fi considerate ca probe într-un dosar penal.

Poliţia Română menţionează că nu toţi şoferii care vor fi opriţi în trafic vor fi testaţi pentru consum de droguri, ci numai cei care se încadrează în anumite circumstanţe, precum antecedentele la consumul de substanţe interzise, sau prezenţa în autovehicul a unor recipiente susceptibile de a fi folosite la consumul de droguri.

Declic organizează un protest joi, 11 iulie, împotriva OUG 84 care îi lasă fără permis pe șoferii care refuză testarea antidrog. Ordonanța se aplică atât bicicliştilor, cât şi trotinetiştilor. Declic a făcut o petiție care a strâns peste 125.000 de semnături, prin care îi cere lui Marcel Ciolacu anularea prevederilor ordonanței.

Ordonanța a apărut sâmbătă seara, în Monitorul Oficial. Ea prevede că șoferii care refuză să fie testați cu aparatul Drugtest și cer să meargă la Institutul de Medicina Legală să rămână fără permis de conducere până la sosirea rezultatelor.

Morala:

   “UNDE  NU-I CAP …VAI DE DREPTURILE Si PERMISELE SOFERILOR!!!”

Se aplică atât lui CIOLACU cât si lui DESPESCU !

Cum ce?!? …MORALA  Dom’le  !!!

Mai jos vă prezentăm ce prevede legea in legătură cu o Nimica Toată , uitată de cele două Personalități de mai sus..jos…nici nu mai contează…:

Prezumția de nevinovăție reprezintă o cutumă legală utilizată în majoritatea statelor civilizate, care implică o presupunere că o persoană este considerată ca fiind inocentă până la proba contrarie. Scopul prezumției de nevinovăție este acela de a proteja individul împotriva măsurilor abuzive, prin garantarea libertății individuale, prin stimularea căutării adevărului de către autoritățile statului și prin evitarea convingerii că persoana împotriva căreia se exercită o acțiune penală este vinovată.

 

 

Unele materiale prezentare in acest articol  (texte, imagini statice și filme) reprezintă o parodie in opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest articol reprezintă interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat se împace cu situația,  dacă nu știe de glumă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *