• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Euro 2024: Sancțiuni usturătoare pentru FRF din cauza fanilor

Jul 2, 2024

Federația Română de Fotbal (FRF) a fost amendată cu 84.000 de euro de către UEFA pentru comportamentul necorespunzător al fanilor români la meciurile din faza grupelor a Campionatului European din 2024, potrivit publicației The Athletic.

Această sumă reprezintă o parte semnificativă din totalul de peste 1,2 milioane de euro amenzi aplicate de UEFA asociațiilor naționale de fotbal participante la turneu. Amenzile au fost motivate de diverse incidente provocate de suporteri, de la scandări jignitoare la aruncarea de obiecte pe teren.

Croația și Albania, campioane la amenzi

România se află pe locul șase în clasamentul amenzilor, depășită de echipe precum Croația (220.000 de euro) și Albania (170.000 de euro). De altfel, meciul dintre cele două echipe, ambele eliminate din faza grupelor, a stârnit un scandal major din cauza scandărilor xenofobe ale fanilor ambelor tabere, scandând „Ucideți toți sârbii!”.

Doar trei țări au scăpat de amenzi

Din cele 24 de echipe participante, doar Franța, Spania și Slovacia au reușit să evite amenzile din partea UEFA.

Un semnal de alarmă pentru FRF

Amenzile consistente primite de FRF ar trebui să servească drept un semnal de alarmă pentru a lua măsuri concrete în vederea combaterii fenomenului violenței și a discursului de ură în fotbalul românesc. Implementarea unor programe de educare a suporterilor și creșterea gradului de securitate la meciuri sunt doar câteva dintre soluțiile care ar putea contribui la îmbunătățirea situației.

Consecințe semnificative

Pe lângă aspectul financiar, amenzile primite de FRF pot avea și alte consecințe negative, cum ar fi limitarea accesului la bilete pentru meciurile viitoare sau chiar excluderea de la competiții europene.
sursa:puterea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *