• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

O pasăre pe care experții au crezut-o dispărută a reapărut în România! Este cel mare răpitor din Europa

Jul 1, 2024

O pasăre spectaculoasă a reapărut în România. De la începutul anului, au fost observate 10 exemplare, deși mulți credeau că această specie a dispărut.

O pasăre spectaculoasă a reapărut în România. După mai bine de jumătate de secol, vulturul negru, una dintre cei mai mari păsări răpitoare din Europa, a revenit în România. De la începutul anului până în prezent, au fost observate 10 exemplare de vultur negru. Primul a fost văzut la începutul lunii ianuarie în Caraș Severin, iar cel mai recent pe 8 iunie în Teleorman, scrie romaniatv.net.

Deși până de curând se credea că vulturul negru a dispărut, această specie de răpitor a revenit în România și a rămas pentru perioade lungi de timp. În Dobrogea, unde este cel mai des zărit, vulturul negru este monitorizat constant. Este inclus într-un program special pentru reintroducerea acestei specii în Munții Balcani.

Monitorizarea constantă urmărește comportamentul vulturilor, folosind emițătoare GPS supravegheate permanent de specialiști.

Vulturul negru este cea mai mare specie de răpitor din Europa, fiind zărit cel mai frecvent în Spania, Bulgaria, Turcia, Grecia și Franța. Specialiștii estimează că în Europa există aproximativ 3.000 de perechi de vulturi negri, cu cea mai mare populație în Spania
Această specie joacă un rol esențial în prevenirea apariției anumitor boli, deoarece se hrănește cu animale moarte, prevenind astfel dezvoltarea bacteriilor periculoase. Preferințele alimentare ale vulturilor negri includ în special carcasele de oi moarte, dar și alte animale mici, reptile sau insecte.
sursa: stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *