• Mon. Jul 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Nicolae Ciucă asigură că PNL nu rupe coaliția cu PSD: „Continuăm guvernarea”

Jul 1, 2024

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat luni, după ședința Biroului Politic Național, că liberalii sunt hotărâți să continue guvernarea alături de PSD. Fostul premier asigură că nu va rupe coaliția cu PSD și va continua să trateze guvernarea cu mare responsabilitate.

Nicolae Ciucă, despre guvernare

Nicolae Ciucă a subliniat că PNL a demonstrat mereu responsabilitate și că își va îndeplini „îndatorirea” de a asigura guvernarea României, în contextul provocărilor și amenințărilor actuale.

Când a fost întrebat dacă PNL va rămâne la guvernare în condițiile actuale, Ciucă a reafirmat angajamentul partidului de a-și menține responsabilitatea politică. El a explicat că partidul este conștient de toate provocările și amenințările din jur și că, în acest context, PNL își va continua mandatul de guvernare.

„Partidul Naţional Liberal a dat dovadă de fiecare dată de responsabilitate. Ne vom îndeplini această îndatorire, de a continua să asigurăm guvernarea României, ţinând cont, încă o dată, de toate provocările şi ameninţările care sunt de jur împrejurul nostru”, a declarat oficialul.

În legătură cu posibilitatea ca, între turul I și II al alegerilor prezidențiale, să se formeze din nou un tandem președinte-premier între PNL și PSD, Ciucă a fost sceptic, declarând că nu crede în această variantă. Aceasta a fost reacția liderului liberal la întrebările privind viitoarele alegeri și colaborarea dintre cele două partide.

Liderii PNL s-au reunit luni în cadrul ședinței conducerii partidului pentru a discuta rezultatele alegerilor din 9 iunie și pentru a planifica strategiile pentru viitoarele scrutine electorale. În timpul întâlnirii, unii lideri au propus chiar ruperea înțelegerii cu PSD și ieșirea de la guvernare.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a încurajat membrii partidului să se mobilizeze pentru alegerile prezidențiale și locale, reiterând angajamentul PNL de a susține organizarea alegerilor prezidențiale la termen.

sursa: puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *