• Mon. Jul 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Meteorologii anunță o vreme groaznică chiar la ora meciului România vs Olanda: Inclusiv în București vin furtuni puternice

Jul 1, 2024

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o schimbare a vremii, începând de marți, chiar în ziua meciului dintre România și Olanda, de la Euro 2024. Începând de la amiază, în cea mai mare parte a țării vremea se va răci și vom avea parte de furtuni, vijelii, descărcări electrice și grindină. Vestea este una deosebit de proastă, asta pentru că, așa cum ne-am obișnuit deja, românii ar dori să urmărească împreună meciul echipei naționale, însă planurile le-ar putea fi date peste cap de furtunile violente.

”Gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat, cu precădere din orele amiezii, în cea mai mare parte a țării. În sudul Banatului, Oltenia, Transilvania, cea mai mare parte a Munteniei și Moldovei, local în Maramureș, precum și la munte, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50 l/mp. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse, ziua în nord-vest, unde și nebulozitatea va persista, iar seara și noaptea, temporar, în sud-est.
Valul de căldură va persista în cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogea continentală și sudul Moldovei, unde se vo înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, dar în celelalte regiuni valorile termice vor marca o scădere semnificativă față de intervalul anterior. Temperaturile maxime se vor situa între 21…22 de grade în Dealurile de Vest și în jurul a 37 de grade în Câmpia Română, iar minimele termice vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.”, arată prognoza ANM.

Seara va ploua și în București

Conform prognozei ANM, pe timpul zilei, în București va fi caniculă, în timp ce seara ne putem aștepta la furtuni, vijelii, descărcări electrice și grindină.

Canicula și disconfortul termic ridicat vor persista, iar din orele serii gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere. Cerul va fi variabil până spre seară, apoi înnorările se vor accentua, vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. Temperatura maximă va fi de 35…37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități; minima termică va fi de 18…20 de grade.
sursa: stiripesurse,ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *