• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Băsescu spulberă șansele lui Ciucă la prezidențiale: ‘E prea slab!’ / Avertisment și pentru Ciolacu: ‘Se joacă cu focul’

Jul 1, 2024

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, nu crede în șansele lui Nicolae Ciucă de a ajunge la Cotroceni.

„Ciucă nu poate intra în turul doi, PNL-ul e prea slab și dânsul e prea slab. Politicienii nu se fac la apelul de seară. În armată se fac sergenți la apelul de seară, te citește acolo, soldatul Gigel se avansează la gradul de frunteș. Armata e una, cineva decide, în politică decide un electorat, trebuie să-l convingi, în armată nu ai nevoie să convingi, dai un ordin și aia e, aici trebuie să muncești să convingi. Domnul Ciucă nu are timp, nu are talent politic, nu are experiență politică. Comparați-l cu Ciolacu, Ciolacu e mult mai hârșâit în politică decât Ciucă, deși e un militar excelent, dar un politician stagiar”, a declarat Traian Băsescu, în direct la România TV.

„E foarte greu de anticipat ce se va întâmpla la legislative, în mod cert PSD va câștiga alegerile, va fi primul partid, va fi vorba cum evoluează partidele din opoziție și s-ar putea PNL să intre și el în opoziție, și atunci se pot imagina alte combinații politice care să lase PSD-ul în afara guvernării, de asta cred că Ciolacu se joacă cu focul încercând să candideze la președenție. Eu în locul lui aș rămâne să gestionez de pepoziția de premier și alegerile și ce se va întâmpla după alegerile legislative”, a mai spus Băsescu.

Ciucă: „Fiecare dintre cele două partide să vină cu propriul candidat!”

„Cred că, în momentul de faţă, este nevoie ca fiecare dintre cele două partide să vină cu propriul candidat, pentru că vorbim de cea mai reprezentativă funcţie în statul român, vorbim de persoana care primeşte cel mai mare vot de încredere din partea cetăţenilor români şi există totuşi, oricât de mult am vrea noi să vorbim despre această coaliţie şi beneficiile unei guvern stabile, există hardcore-ul votanţilor, şi de o parte, şi de cealaltă, care cu certitudine nu se vor duce să voteze un candidat comun. (…) Dacă ne uităm la cifre, vedem că lista comună din punctul meu de vedere a îndeplinit obiectivul pe care noi ni l-am propus, adică să câştigăm jumătate plus unu din mandate. Am câştigat peste 50%, deci este foarte clar că în momentul de faţă, politic, ne-am îndeplinit obiectivul cu lista comună. Dar, dacă ne ducem pe scorurile obţinute de PNL şi PSD, vedem că ele nu mai sunt în acelaşi echilibru. Separat, cele două partide, suma procentelor este mult mai mare decât cel obţinut pe lista comună. Ca atare, este absolut de luat în seamă, ca o lecţie învăţată, că este bine ca fiecare dintre cele două partide să aibă drumul său”, a declarat Nicolae Ciucă recent, potrivit Agerpres.

Răspunzând unei întrebări, Ciucă a subliniat că cel mai dezirabil scenariu este ca PSD şi PNL să aibă candidaţi separaţi la prezidenţiale. „Da, este cel mai bun lucru, pentru democraţie, pentru electoratele fiecăruia dintre cele două partide”, a spus preşedintele PNL.

De asemenea, Nicolae Ciucă a fost întrebat dacă Marcel Ciolacu va candida la alegerile prezidenţiale. „Dacă mergem prin similitudine, eu cred că este normal să candideze. Este preşedinte de partid, este premier în funcţie (…) Eu cred că da. Nu sunt sigur. Îmi exprim o abordare, o modalitate, de a vedea lucrurile”, a răspuns Ciucă.

Preşedintele PNL a recunoscut că ar fi de preferat o construcţie de dreapta, însă scorul electoral obţinut de ADU nu asigură o majoritate. „Păi trebuie să ne uităm la cifre şi vedem care este scorul final. Putem cu acest scor final să facem o majoritate consistentă? Nu putem. Deci nu există în momentul de faţă perspectiva unei majorităţi. Perspectiva de majoritate şi de asigurare a stabilităţii ţării a fost pe această formulă (alianţa cu PSD – n.r.). Dacă mâine am avea un scor care să ne confere o majoritate, sigur că ar fi de preferat să avem un construct politic pe dreapta (…) Politicienii trebuie să aibă o mare capacitate de autocontrol, moderaţie şi modestie, pentru că ceea ce s-a întâmplat în alegerile de acum, oamenii au taxat şi lipsa de modestie. E bine să fim modeşti, să vorbim cu oamenii, să stăm de vorbă cu ei, să aflăm care sunt problemele”, a subliniat Ciucă.

Totodată, el spune că se aşteaptă să aibă un dialog bun cu Elena Lasconi, cea care şi-a anunţat candidatura la şefia USR. „Poate reuşim să avem dialog. Eu vreau dialog cu toată lumea, pentru că aşa mi se pare normal. Dacă nu ne vorbim? Am mai avut cu cineva o discuţie şi tot timpul repeta aceleaşi probleme. Da, am înţeles problemele, putem să venim şi cu soluţii? (…) O cunosc pe doamna Lasconi, ne-am întâlnit de două-trei ori. Este o doamnă cât se poate de respectabilă şi mă aştept să avem un dialog cât se poate de bun”, a precizat Ciucă.
sursa:sturipesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *