• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

40 de pompieri români, în sudul Franței, sprijină lupta contra incendiilor de pădure

Jul 1, 2024

40 de pompieri români cu opt mijloace tehnice  sprijină lupta împotriva incendiilor de pădure în Perpignan, sudul Franței, informează printr-un comunicat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Ministerului Afacerilor Interne, în colaborare cu Direcţia Generală Protecţie Civilă Europeană şi Operaţiuni de Ajutor Umanitar – DG ECHO, participă la un program de pre-poziţionare, scopul fiind de a reduce timpul de răspuns la incendiile de pădure, de a eficientiza pregătirea şi de a îmbunătăţi interoperabilitatea între forţele europene.

„Finanţat de Uniunea Europeană, acest program este o măsură de sprijin pentru comunităţile franceze afectate de incendii în anii trecuţi. Misiunea pompierilor români subliniază importanţa solidarităţii şi cooperării internaţionale în gestionarea dezastrelor naturale, contribuind semnificativ la protecţia comunităţilor şi mediului înconjurător. Schimbarea efectivelor se va realiza în data de 16 iulie, urmând ca alţi 40 de pompieri să înlocuiască personalul”, se precizează în comunicatul citat.

Luni dimineaţă, comanda modulului român a participat la şedinţa săptămânală cu omologii francezi pentru a analiza principalele riscuri de incendii de pădure şi a stabili organizarea structurilor care asigură răspunsul în cazul producerii unor astfel de evenimente, se precizează în comunictul DSU.

Potrivit acestui comunicat, în cadrul ceremoniei de primire s-a realizat un moment simbolic de predare – primire a ştafetei între echipa română şi cea greacă, care şi-a încheiat programul de pre-poziţionare într-o zonă adiacentă locaţiei atribuite României.
sursa: puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *