• Mon. Jul 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Români prinși într-un incendiu de vegetație amplu în Kusadasi – Turcia

Jun 30, 2024

Incendiile puternice de vegetație din stațiunea Kusadasi pun în pericol viața turiștilor, inclusiv a multor români. Flăcările, care s-au aprins sâmbătă în pădurile din apropierea stațiunii, s-au extins rapid și amenință zonele locuite. Turiștii sunt cuprinși de panică, iar unii și-au făcut deja bagajele și au părăsit imediat zona.

„Fumul înecăcios a fost insuportabil, nu puteai să respiri. La recepție ni s-a spus că o să ne anunțe, dar și ei erau speriați și nu știau ce să ne spună”, a relatat un turist român. Situația tensionată i-a determinat pe mulți să își scurteze concediul și să plece cu prima cursă disponibilă.

Doina Cantaragiu, o altă turistă româncă, a descris momentul dramatic: „Nu aveai ce să aștepți că s-a-ntins peste tot. Am pus repede bagajele în mașină, toată lumea era panicată, toată lumea țipa. Copiii noștri s-au speriat și s-au intoxicat cu fum, nu mai puteau să respire cum trebuie.”

Cu toate acestea, unii turiști au ales să rămână, cu bagajele pregătite, așteptând să vadă cum evoluează situația. Pompierii locali se luptă neîncetat cu flăcările, folosind elicoptere pentru a aduce apă din mare. „Erau 5 sau 6 elicoptere, tot veneau și luau apă din mare. Sunt autocare multe în fața hotelului. Mi-am făcut bagajul, tot, în caz de ceva,” a povestit un alt turist.

Incendiul de vegetație a afectat trei provincii din Turcia, iar un sat a fost evacuat complet. Autoritățile continuă să monitorizeze îndeaproape situația și să ia măsuri pentru a proteja turiștii și localnicii din regiune.
sursa: puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *