• Mon. Jul 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Proiect uriaș în Europa! A început construcţia primului terminal terestru de GNL

Jun 30, 2024

Consorţiul Hanseatic Energy Hub (HEH), în care operatorul spaniol de infrastructură energetică Enagas are o participaţie de 15%, a demarat vineri construcţia primului terminal terestru de gaz naturale lichefiat (GNL) din Germania, care va intra în funcţiune în 2027, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Compania multinaţională spaniola de inginerie Tecnicas Reunidas, împreună cu asociaţii săi FCC şi Enka, se vor ocupa de construcţie, a cărei fundaţie va fi proiectată pentru a permite o conversie ulterioară la amoniac şi la care se va utiliza o cantitate de beton echivalentă celei pentru 20 de piscine olimpice şi nişte structuri de oţel care vor cântări de 1,5 ori mai mult decât Turnul Eiffel.
Potrivit unui comunicat al consorţiului, peste 1.100 persoane vor lucra în această fază a proiectului celor mai mari două rezervoare de GNL din Europa (care vor fi pregătite pentru a opera inclusiv cu amoniac regenerabil şi vor avea o capacitate de 240.000 mc fiecare), care vor putea fi conectate la reţea în trei ani.
Companiilor germane EnBW şi SEFE, care au rezervat capacităţi anuale de 6 şi, respectiv, 4 milioane mc, în cadrul terminalului, li s-a alăturat compania cehă CEZ, care a rezervat drepturi de import pe termen lung de 2 milioane mc pe an.

Toţi clienţii au opţiunea de a-şi schimba contractele cu surse de energie bazate pe hidrogen, precum amoniacul, ca parte a impulsionării procesului de tranziţie energetică în ţărilor lor.

“Începerea construcţiei acestui proiect reprezintă un nou pas înainte în îndeplinirea obiectivelor europene de securitate a aprovizionării şi de decarbonizare”, a declarat directorul general al Enagas, Arturo Gonzalo, care a reamintit că firma pe care o conduce va fi operatorul acestui terminal Stade, în Saxonia de Jos din Germania.
sursa: stiripesurse.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *