• Mon. Jul 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Prețurile mari pe litoralul românesc: Cât costă un pahar de bere rece și un șezlong pe plajă în acest sezon estival

Jun 30, 2024

Zilele caniculare din ultima vreme îi fac pe mulți români să „dea o fugă” la mare pentru câteva clipe de relaxare pe litoralul Mării Negre, unde temperaturile sunt ceva mai mici față de restul țării. Totuși, dacă alegeți să vă petreceți vacanța în stațiunile de la malul mării, trebuie să țineți cont și de prețurile crescute din acest an, care se resimt în bugetul turiștilor.

Deși mulți români optează pentru destinații precum Grecia sau Turcia, stațiunile de la noi rămân populare, însă cu costuri mai mari, uneori chiar mai mari decât cele din străinătate. Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) raportează o creștere de 10-15% a prețurilor pe litoral, însoțită de un surprinzător avans de 25% al numărului de rezervări față de aceeași perioadă a anului trecut.

Bere la draft la 16 lei și șezlong la 200 de lei 

Astfel, cei care vor să se răcorească cu o bere rece la draft, servită direct pe plajă, vor trebui să scoată din buzunar între 11 și 16 lei, în funcție de tipul berii ales.

Stațiunea Mamaia atrage cei mai mulți turiști în 2024, urmată de Mamaia Nord, Eforie Nord, Venus, Neptun-Olimp, Jupiter, Saturn, Cap Aurora, Costinești, Vama Veche, Eforie Sud, Techirghiol și Mangalia. În Mamaia, închirierea unui șezlong, acum la început de sezon, pentru toată ziua costă 70 de lei, dar acest preț este așteptat să crească pe măsură ce sezonul estival avansează. Anul trecut, în plin sezon, un șezlong ajungea și la 200 de lei pe zi în stațiunea Mamaia Nord.

Cu toate acestea, litoralul românesc continuă să fie o destinație atractivă pentru cei care doresc să se bucure de soare și mare, chiar dacă prețurile sunt mai ridicate decât în anii precedenți.

sursa: puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *