• Mon. Jul 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Detalii noi în cazul celor trei români uciși de viitură n Italia: ‘Au fost lăsați singuri, telefonul fiicei mele spune totul’

Jun 30, 2024

Părinții Patriziei Cormoș, tânăra de origine română care a fost luată de viitura de pe Natisone împreună cu prietenii ei Bianca Doroș și Cristian Molnar, au recuperat telefonul mobil al tinerei de 20 de ani, care a murit în urmă cu o lună. Telefonul conține încă filmări și fotografii din ultimele clipe ale acesteia. “Se pot vedea și oamenii de pe pod”, explică mama, “ar fi putut fi salvați”.

“În telefonul fiicei mele totul este documentat până în ultima clipă, chiar și comportamentul celor care priveau de pe pod”. Vorbește mama Patriziei Cormos, târâtă din Natisone împreună cu prietenii ei Bianca și Cristian, al cărei cadavru a fost găsit în dimineața zilei de 23 iunie în râu. “Vrem adevărul”, a continuat mama fetei, la o lună de la moartea acesteia, “să existe claritate cu privire la ceea ce s-a întâmplat”.

Părinții tinerei Patrizia, în vârstă de 20 de ani, au primit înapoi telefonul mobil după o copie criminalistică a datelor. Pe lângă ultimele momente dramatice din râu, telefonul conține fotografii din momentele frumoase și filmulețe cu familia ei. Amintiri pe care mama Mihaela le păstrează cu gelozie, așteptând să găsească puterea de a viziona imaginile cu ultimele clipe înainte de revărsarea râului.

“În telefonul ei este totul. Există cele patru apeluri telefonice, fotografii și videoclipuri”, a continuat femeia. “Când a ajuns pe plajă, la ora 13.18, a făcut o fotografie. Există fotografii care arată totul și până la ultimul detaliu. Chiar și oamenii care erau pe pod. Ei ar fi putut fi salvați. Acești oameni au fost lăsați acolo singuri. Când au găsit-o, încă mai avea brățările și inelele pe ea. Acum eu și cealaltă fiică a mea le purtăm. Ele ne dau puterea să mergem mai departe și ne fac să simțim că Patrizia este mereu aproape de noi”, potrivit FanPage.

‘A existat o relație frumoasă între noi’, explică mama Mihaela, ‘eram foarte tânără când s-a născut Patrizia, împărtășeam totul și vorbeam despre orice. În fiecare zi îmi spunea: ‘Te iubesc, te iubesc’. Ne plăceau aceleași cântece, avea mulți prieteni și toată lumea o iubea’. Femeia descrie o fată grijulie, care răspundea mereu la mesaje și apeluri telefonice. Cu excepția acelei zile. “Știam că este plecată cu prietenii și nu am vrut să o deranjez prea mult. La ora cinci am încercat să o sun, dar nu a răspuns, apoi la ora șase m-au sunat să îmi spună ce s-a întâmplat.”

Mama Mihaela a comentat și propunerea făcută de primarul din Premariacco de a realiza o statuie comemorativă a îmbrățișării celor trei băieți. “Nu m-a deranjat ideea, poate că nu era momentul potrivit să o propui”, a explicat ea. “Este o tragedie care a distrus trei familii. Ar fi fost mai bine să facem o statuie a celor care i-au salvat, cu un final fericit’.

sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *