• Mon. Jul 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Cristian Popescu Piedone, la consultări cu premierul Marcel Ciolacu

Jun 30, 2024

Premierul Marcel Ciolacu a demarat o serie de consultări cu delegațiile partidelor politice pe tema alegerilor prezidențiale, inclusiv cu partidele neparlamentare. Luni, la ora 17.00, delegația Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), condusă de președintele executiv Cristian Popescu Piedone, va participa la discuții la Palatul Victoria.

Aceste consultări vin în contextul în care premierul Ciolacu dorește să obțină perspectivele tuturor forțelor politice din România pentru a stabili un calendar al alegerilor. Vineri, înainte de ședința de guvern, premierul a anunțat intenția de a purta aceste discuții, subliniind necesitatea unei colaborări extinse.

Decizia de a iniția consultările a fost luată după ce liderii coaliției de guvernare nu au reușit să ajungă la un acord privind organizarea alegerilor prezidențiale în luna septembrie, așa cum se stabilise inițial. Disensiunile au apărut în principal din cauza refuzului constant al liberalilor de a implementa decizia coaliției, pe care președintele PSD a numit-o „statutară”.

Ședința coaliției programată pentru vinerea trecută a fost amânată pentru săptămâna viitoare, urmând să aibă loc după finalizarea consultărilor cu delegațiile partidelor politice.
sursa: puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *