• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Castelul Balmoral, unde a murit regina Elizabeth II, se deschide publicului. Prețul biletelor

Jun 30, 2024

Castelul Balmoral din Scoția, una dintre reședințele preferate ale reginei Elizabeth II și locul unde a murit în 2022, va pemite accesul publicului începând de luni, 1 iulie, și va rămâne deschis până la 4 august.

Aceasta este o premieră după mai bine de 170 de ani de când casa este deschisă pentru vizitatori. Tururile ghidate vor oferi oportunitatea vizitatorilor de a explora diferitele încăperi ale castelului, inclusiv sălile de mese și biblioteca.

De asemenea, vizitatorii vor putea admira îmbunătățirile făcute de regele Charlesîncepând cu încoronarea sa. Un exemplu notabil este înlocuirea covoarelor din salon cu tartan Hunting Stewart, așa cum era pe vremea reginei Victoria.

Biletele pentru tururi s-au vândut în totalitate în doar 24 de ore, iar numărul de vizitatori pe zi este limitat la 40 de persoane

„Este un loc magnific. Cred că regele doreşte ca oamenii să îl poată experimenta”, a declarat pentru The Guardian responsabilul cu turul.

„Oamenii care au reuşit să obţină un bilet vor experimenta casa de vacanţă a familiei regale. Este exact aşa. Se simte ca acasă”, a adăugat el pentru cotidianul britanic.

Pentru doar 100 de lire sterline (116 euro), vizitatorii vor putea explora mai multe camere folosite de rege și regină. Cei care optează pentru biletul de 150 de lire sterline (175 de euro) vor beneficia și de un ceai de după-amiază, însoțit de o gustare ușoară.

Vizitatorii vor avea ocazia să admire o expoziție de acuarele realizate de Regele Charles, găzduită în sala de bal. Magazinul castelului oferă o varietate de accesorii și articole cu imagini ale familiei regale.

Castelul Balmoral a fost achiziționat de familia regală în 1852, în timpul domniei reginei Victoria.

Regele Charles plănuiește să deschidă mai multe reședințe oficiale pentru public, conform unui raport al Daily Mail din urmă cu câteva luni.

Palatul Buckingham a fost deschis publicului pentru prima dată în 1993, iar fondurile strânse au fost utilizate pentru restaurarea Castelului Windsor, parțial distrus de un incendiu în 1992.
sursa: puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *