• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Barometrul vizibilității miniștrilor: Marcel Ciolacu rămâne pe primul loc

Jun 30, 2024

Prim-ministrul Marcel Ciolacu și ministrul Energiei, Sebastian Burduja, ocupă primele două locuri în topul vizibilității membrilor Guvernului pe luna mai, conform Barometrului vizibilității miniștrilor, o analiză realizată de News.ro și Agenția de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise și online.

Marcel Ciolacu – Lider detașat al vizibilității

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, se menține detașat pe primul loc, cu 28.036 de mențiuni în presa scrisă și online în luna mai, deși acest număr este mai mic decât cel din luna aprilie. Vârfurile de vizibilitate pentru Ciolacu au fost generate de declarațiile sale pe tema protestului angajaților de la Guvern și de prezența sa în diverse emisiuni televizate.

Sebastian Burduja – Pe urmele Premierului

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, revine pe locul al doilea, înregistrând vârfuri de vizibilitate datorită declarațiilor făcute în contextul campaniei electorale pentru Primăria Capitalei, dar și în urma participării la evenimentul „Energy road – Energie la tine acasă – Ediția a VI-a”, organizat de News.ro. Burduja a discutat despre marile proiecte de investiții în producția de energie și despre Strategia energetică națională, subliniind importanța utilizării potențialului blocurilor comuniste pentru generarea de energie.

Alexandru Rafila și Florin Barbu – Ascensiuni notabile

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, urcă de pe locul 4 pe locul 3, cele mai multe apariții în presă fiind legate de vizita la spital a actorului Florin Piersic și de anunțul privind tratarea unor copii palestinieni în spitalele din România. Rafila a mai fost vizibil și în contextul semnării contractului pentru noul Spital Județean Neamț și al discuțiilor despre resursa umană din sănătate.

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, face un salt spectaculos de pe locul 17 în aprilie pe locul 4 în mai. Vizibilitatea sa a crescut datorită vizitei Comisarului European pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, și a anunțurilor privind suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și măsurile pentru sprijinirea consumului de alimente românești.

Alte mișcări în clasament

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, se menține pe locul 5, în timp ce ministrul Justiției, Alina Gorghiu, urcă pe locul 6 datorită declarațiilor privind consumul de droguri și demersurile pentru aducerea Prințului Paul în România.

Zece miniștri au avut între 1.000 și 2.000 de mențiuni în presă, cu ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, și ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, care a coborât de pe locul 2 pe locul 8. În categoria celor cu sub 1.000 de mențiuni se află patru membri ai Cabinetului Ciolacu, inclusiv ministrul Culturii, Raluca Turcan, și ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.

Această analiză reflectă dinamica vizibilității miniștrilor în funcție de aparițiile lor în presa scrisă și online, evidențiind subiectele și evenimentele care au captat atenția publicului și a mass-mediei.

sursa: puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *