• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Ziua personalului din Sistemul Poliției Penitenciare: Premierea celor mai buni în lupta împotriva fugarilor

Jun 29, 2024

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a marcat Ziua Personalului din Sistemul Poliției Penitenciare 2024 printr-o ceremonie solemnă de premiere a celor mai distinși profesioniști din domeniu, evidențiind eforturile lor remarcabile în gestionarea repatrierii fugarilor români.

Într-o declarație publică, ministra Gorghiu a subliniat importanța colaborării strânse dintre Ministerul Justiției și Administrația Națională a Penitenciarelor în combaterea fenomenului fugarilor. „Sunt mândră de contribuția remarcabilă a Comisarului de poliție Evelina Ioana Corciovei Avimov și a Inspectorului principal de poliție penitenciară Mihai Teodor Popescu, doi profesioniști din generația tânără care au demonstrat angajament și eficiență în gestionarea acestui mecanism critic de repatriere”, a declarat ministra Gorghiu.

Potrivit informațiilor furnizate, până la jumătatea lunii iunie a acestui an, aproximativ 400 de fugarți au fost aduși în țară, o realizare semnificativă ce reflectă eforturile susținute în domeniul penitenciarului.

„Cu oameni ca ei, facem pași importanți înainte în lupta împotriva fenomenului fugarilor”, a adăugat Alina Gorghiu, exprimându-și recunoștința față de toți cei implicați în această activitate crucială.

Evenimentul a fost marcat și de aprecierea către întregul personal din sistemul poliției penitenciare, recunoscându-li-se eforturile constante în asigurarea condițiilor de detenție adecvate și în gestionarea resurselor umane esențiale pentru misiunile de repatriere.

La final, ministrul Justiției a transmis mulțumiri către directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor, Dan Halchin, și întregii echipe pentru colaborarea deplină și dedicarea demonstrată în sprijinul sistemului penitenciar.

sursa: puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *