• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

VIDEO Ucraina cere implicarea directă a României și a Poloniei în război împotriva Rusiei: ‘Rachetele ruseşti au intrat deja în spaţiul lor aerian’

Jun 29, 2024

Lipsită de mijloace antiaeriene suficiente pentru a se proteja de potopul de foc rusesc, Ucraina îşi presează aliaţii să stabilească o zonă de excludere aeriană în vestul teritoriului său cu ajutorul unor sisteme antiaeriene desfăşurate înPolonia şi în România, pentru a crea astfel un scut aerian care să protejeze industria, infrastructura energetică şi populaţia civilă, relatează vineri AFP, informează Agerpres.  

“Nu înţeleg de ce NATO nu desfăşoară baterii Patriot de-a lungul graniţei poloneze. La urma urmei, rachetele ruseşti au intrat deja în spaţiul aerian polonez şi românesc. Acest lucru ar proteja graniţele Poloniei şi României şi ar crea o zonă sigură în vestul şi sudul Ucrainei’, susţine deputatul ucrainean independent Oleksii Goncearenko.
“În sectorul energetic, situaţia este extrem de dificilă” în urma bombardamentelor ruseşti, avertizează un înalt oficial de securitate ucrainean, care se teme că va fi tot mai greu pe măsură ce se apropie iarna.Preşedintele slovac a reamintit că ţara sa a livrat Ucrainei un sistem antirachetă S-300 la scurt timp după începerea războiului, precum şi toate avioanele sale MIG 29 din epoca sovietică.

Peter Pellegrini a mai declarat că, în acest moment, spaţiul aerian slovac este protejat de forţele Cehiei, Poloniei şi Ungariei, protecţie “pentru care le suntem foarte recunoscători”.”Dar, în acest moment, nu există un sistem antirachetă pe teritoriul nostru”.

Totodată, el şi-a arătat recunoştinţa faţă de batalionul dislocat de NATO în Slovacia pentru a întări flancul estic al Alianţei în faţa ameninţării din partea Rusiei, a cărui comandă va fi preluată de Spania de la Cehia începând cu 1 iulie.

Preşedintele Pellegrini a menţionat că Slovacia şi-a îmbunătăţit, de asemenea, capacităţile industriei sale din domeniul producţiei de sisteme de obuz şi de muniţie şi a subliniat că iniţiativa cehă de a colecta urgent muniţia de artilerie necesară Ucrainei “poate fi o poveste de succes”.

“Peste 630.000 de piese de muniţie de diferite dimensiuni vor trece prin mâini slovace în lunile următoare şi cred că este o contribuţie reală din partea Slovaciei”, a mai indicat el. A adăugat că, în plus, ţara sa oferă Ucrainei sisteme de deminare şi este unul dintre cei mai importanţi furnizori de energie,”întrucât menţinerea în funcţiune a reţelei în Ucraina este crucială”.
sursa: stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *