• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Legea de înființarea a unor centre de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri, adoptată de Parlament

Jun 27, 2024

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul care completează art. 22 din Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare înfiinţarea unor centre de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri. Legea merge la promulgare, conform news.ro.
Aceste centre includ măsuri de prevenire, tratament, prevenire a riscurilor şi consecinţelor asociate consumului de droguri, precum şi de reintegrare socială, mai prevede proiectul.

Sunt introduse două noi alineate la articolul 22 din legea 143/2000 prin care sunt înfiinţate şi organizate centre de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri ca instituţii specializate pentru recuperarea socială a persoanelor dependente de droguri, prin hotărâre a Guvernului, în fiecare dintre cele 8 regiuni de dezvoltare ale României, conform anexei la Legea nr.315/2004 privind dezvoltarea regională în România, cu modificările şi completările ulterioare.
Acestea au personalitate juridică şi sunt înfiinţate şi funcţionează în subordinea Ministerului Sănătăţii. Centrele se acreditează de către Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate conform standardelor internaţionale în materia recuperării persoanelor dependente de droguri.
De asemenea, pentru construirea, înfiinţarea şi funcţionarea centrelor sunt alocate sume de investiţii şi de funcţionare în proporţie egală, 50% din bugetul de stat prin Ministerul Sănătăţii şi 50% din bugetele autorităţilor publice locale interesate, ori fonduri din programe de finanţare europene.
Pe 11 martie, Senatul a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, iar votul Camerei Deputaţilor a fost decizional. Prin urmare, legea merge la promulgare.
sursa: stiripesurse.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *