• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Germania. Guvernul a adoptat un proiect de lege privind simplificarea deportării străinilor care laudă sau promovează “infracțiunile teroriste”, inclusiv în mediul online.

Jun 27, 2024

Ministerul de Interne a transmis că tolerarea sau glorificarea unei singure acțiuni teroriste, inclusiv prin postări pe rețelele sociale, va fi suficientă pentru a lua în considerare “interesul serios pentru deportare”. Reuters explică, citând documentul, că nu va mai fi nevoie de o condamnare penală pentru ca un cetățean străin să-și piardă dreptul de a rămâne în țară.

Arătarea susținerii se referă și la aprecierea unor postări sau alte interacțiuni pozitive pe platforme ca YouTube, Instagram sau TikTok. Ministrul de Interne a declarat că guvernul urmărește o adaptare rapidă în camera inferioară a parlamentului.

Criticii susțin că proiectul de lege limitează libertatea de exprimare și afirmă că măsurile sunt similare cu tacticile folosite de regimurile autoritare. Clara Bünger, din Partidul Stângii Socialiste din parlament, a declarat că măsura este “un punct culminant al unei tendințe îngrijorătoare”.

Olaf Scholz a anunțat, la începutul acestei luni, că guvernul va simplifica procedurile de deportare, după ce a avut loc un atac cu cuțitul la un miting anti-islam din Mannheim, în care a murit un polițist. La momentul respectiv, Scholz a declarat că guvernul lucrează pentru a permite deportarea migranților în țări precum Afganistan și Siria.
sursa: biziday

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *