• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Creșterea TVA până la 22% și majorarea impozitului pe venit la 16% din 2025. Cheltuieli bugetare înghețate 2 ani (surse)

Jun 27, 2024

Specialiștii în economie de la PSD și PNL lucrează cu diverse scenarii legate de taxele pe care le vom avea din 2025. Ele sunt doar scenarii, nu e luată niciun fel de decizie politică în acest moment.
Una dintre variantele luate în calcul este creșterea TVA cu 1, 2 sau 3 puncte procentuale (adică la 20% – 21% – 22%), dar nivelul este condiționat de modul în care vor funcționa e-Factura și e-TVA, conform unor surse politice, citate de jurnaliștii de la hotnews.ro

Discuții la Ministerul Finanțelor pe e-TVA

Tot acea variantă prevede majorarea impozitului pe venit de la 10% la 16%. Aceasta este de vreo 3 ani discutată în diverse medii politice, chiar și cu specialiști externi, doar că în ultima perioadă ceva mai des. Asta în timp ce pe partea de contribuții se dorește păstrarea lor la nivelurile actuale.
În același timp, toate cheltuielile bugetare se doresc a fi înghețate pentru 2 ani.
În legătură cu e-TVA, specialiștii vor fi invitați în curând de Ministerul Finanțelor la o discuție. Se dorește o schimbare a termenelor, precum e cea legată de cele 5 zile în care trebuie să-și dea seama de ce datele ANAF nu sunt corecte.
sursa: stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *