• Mon. Jul 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Alior Bank SA își încheie operațiunile în România

Jun 27, 2024

Alior Bank SA, instituție de credit originară din Polonia, a ieșit de pe piața românească, arată un comunicat al băncii, făcut public, miercuri, 26 iunie, după ce instituția de creditare a vândut un pachet de împrumuturi către un competitor, de pe piața locală.

Mai rămân în operațiuni creditele performante, ce vor fi administrate de Alior Bank SA, până la definitivarea transferului financiar.

Pe 22 iunie, Patria Bank SA a încheiat operațiunea de cumpărare credite de nevoi personale, pentru persoane fizice, de la Alior Bank, în valoare de 97 de milioane de lei, înregistrate în sold, la 30 aprilie, în portofoliul Alior Bank.

Pachetul conținea și împrumuturile pentru credite de consum contractate de 4.000 de persoane fizice.

Banca poloneză a transmis miercuri că această vânzare de creanțe este o acțiune menită să continue reducerea activității pe piața financiar-bancară din România.

Vânzarea portofoliului de credite performante de către Sucursala Alior Bank în România reprezintă următoarea etapă în procesul de reducere treptată a operațiunilor Alior Bank din România.

Începând din 2022 și până în prezent au fost derulate mai multe operațiuni cu scopul eficientizării activității Sucursalei, printre care încetarea cooperării cu partenerul strategic Telekom România Mobile Communications, revizuirea opțiunilor strategice pentru definirea planurilor de viitor, stoparea procesului de creditare și vânzarea portofoliilor de credite neperformante.

Până la transferul efectiv către Patria Bank, portofoliul de credite performante va continua să fie deservit de Alior Bank Varșovia Sucursala București, în conformitate cu cele mai înalte standarde profesionale, iar transferul clienților sucursalei din România a Alior Bank S.A. către Patria Bank S.A. a fost planificat cu deosebită atenție, astfel încât să se desfășoare într-un mod cât mai eficient și facil, precizează oficialii băncii.

sursa: puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *