• Mon. Jul 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Vladimir Putin își pregătește succesorii: ce jocuri de putere se fac acum la Kremlin

Jun 20, 2024

Vladimir Putin se uită la rudele sale și la copiii din cercul său apropiat ca la viitorul regimului său, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), potrivit NewsWeek.

Grupul de reflecție din Washington, D.C., a făcut această evaluare după ce Putin a demis patru miniștri adjuncți ai apărării într-o epurare a oficialilor din ministerul său al apărării, care este văzută ca o încercare de a face curățenie în timp ce invazia sa în Ucraina se clatină în al treilea an, pe fondul unor pierderi mari și câștiguri marginale. Cvartetul a fost înlocuit de Anna Tsivileva și Pavel Fradkov și de primul ministru adjunct al apărării Leonid Gornin.

Tsivileva este fiica vărului președintelui rus, Evgheni Putin, a relatat agenția de investigații ruse Agentstvo. Ea este, de asemenea, căsătorită cu Serghei Tsivilev, care a fost guvernator al regiunii Kemerovo până în luna mai și a fost numit ministru rus al energiei în cadrul remanierii lui Putin.

Tsivileva s-a numărat printre figurile cu legături cu președintele rus care au fost sancționate de guvernul britanic după invazia la scară largă a Ucrainei, Ministerul de Externe al Regatului Unit referindu-se la ea ca fiind “verișoara primară a lui Putin, odată îndepărtată”.
Ea este președinta companiei rusești de exploatare a cărbunelui JSC Kolmar Group, care s-a confruntat, de asemenea, cu sancțiuni, și este președinta Fundației “Apărătorii Patriei”, inițiată de Kremlin.

Numiri strategice și implicarea rudelor apropiate

Între timp, Fradkov are, de asemenea, legături strânse cu Putin. El este fiul fostului prim-ministru rus și aliat de mult timp al lui Mihail Fradkov și a ocupat funcția de prim-administrator adjunct al administrației prezidențiale. Gornin a fost prim-vice-ministru al finanțelor din mai 2018.
Numirile lor fac parte din cele mai recente eforturi ale lui Putin “de a-și prezenta rudele și copiii altor înalți oficiali ruși publicului rus și de a instala consilieri economici la Ministerul Apărării pentru a îmbunătăți economia de război”, a declarat ISW.

La începutul acestei luni, Tsivileva și Fradkov ar fi luat parte la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg (SPIEF) alături de fiicele lui Putin și de copiii altor oficiali de rang înalt, ceea ce a arătat că se pregătește scena pentru ca aceștia să își asume roluri importante și puternice în guvernul rus.

Bloggerii militari ruși au salutat concedierea miniștrilor adjuncți ai apărării Nikolai Pankov, Ruslan Tsalikov, Tatiana Șevțova și a generalului de armată Pavel Popov, care a făcut loc noilor numiri, descriind-o ca fiind o mișcare decisivă pentru a combate corupția din Ministerul rus al Apărării.

Între timp, ISW a declarat că numirile lui Putin arată că acesta ar putea căuta “să pregătească posibili succesori ai regimului său din rezerva copiilor și rudelor sale și a copiilor altor oficiali de rang înalt”.
sursa: stiripesurse.ro

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *