• Mon. Jul 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Înalt oficial rus, promisiune pentru tot mapamondul: ‘Ucraina nu va adera niciodată la NATO”

Jun 20, 2024

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Agenţia de presă TASS, ministrul adjunct rus de externe, Serghei Riabkov, a declarat că ‘Ucraina nu va adera niciodată la NATO’ şi a vorbit despre summitul G7, despre reacția Statelor Unite și a partenerilor săi occidentali la noua propunere a președintelui rus Vladimir Putin privind reglementarea paşnică în Ucraina și a explicat de ce Kievul nu va adera niciodată la NATO, relatează Rador Radio România.

Linia oficială a NATO este că Ucraina se va alătura alianţei într-o zi, dar nu în timp ce ţara se află în război. “Viitorul Ucrainei este în NATO”, au declarat liderii NATO la summitul de anul trecut de la Vilnius. Unii aliaţi doresc ca acest limbaj să fie întărit, sugerând ca la summit să se declare că drumul Ucrainei spre aderare este “ireversibil”, potrivit diplomaţilor, relatează News.ro.

Stoltenberg a spus că, pentru ca Ucraina să adere la NATO, trebuie mai întâi să învingă Rusia – a fost întrebat oficialul rus. “Atunci acest lucru nu se va întâmpla niciodată. Sper că domnul Stoltenberg înțelege acest lucru. El știe mai bine decât mine cum a fost pregătită decizia notorie din 2008, când liderii NATO au scris la cel mai înalt nivel că Ucraina va deveni membră a NATO. Acesta a fost declanșatorul pentru o mare parte a întregii crize la care asistăm astăzi. Dacă NATO este gata să continue să meargă pe această greblă și istoria nu îi învață nimic, atunci vor primi mânerul acestei greble pe frunte. Iar vânătăile lor vor fi din ce în ce mai severe”, a explicat Riabkov.

Activele Rusiei

Liderii G7 au ajuns la un acord pentru a aloca 50 de miliarde de dolari Ucrainei din profiturile obţinute din activele înghețate ale Rusiei, până la sfârșitul anului 2024.
‘Acesta este un subiect scandalos, din toate punctele de vedere. Cel mai frapant este cinismul cu care aceste persoane discută despre un caz evident de furt. Aceasta este o proprietate pe care ei au furat-o și pe care doresc să o administreze. Utilizarea bunurilor furate este pedepsită cu prevederi foarte stricte în întreaga lume. Între timp, ei încearcă să creeze un cadru legal pentru furtul lor’, a declarat în interviul acordat în exclusivitate pentru Agenţia de presă TASS, ministrul adjunct rus de externe, Serghei Riabkov.
sursa: stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *