• Mon. Jul 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Pensii dublate pentru o anumită categorie de români de la 1 septembrie 2024

Jun 14, 2024

Anton Hadăr, președintele Federației Naționale Sindicale (FNS) „Alma Mater”, a anunțat că anumite pensii din România se vor dubla de la 1 septembrie 2024. Beneficiarii sunt cei care în prezent primesc pensia minimă, dar au mulți ani de muncă. Această majorare se datorează noilor „puncte de stabilitate” introduse prin lege, care recompensează vechimea în muncă

Anton Hadăr:  Vor avea chiar dublare, 100%, pentru că au avut ani mulți de muncă

”Sunt oameni care au pensia minimă, chiar foarte mulți care au punctaj foarte mic, au număr de puncte puține, mă refer aici la cei până în 1.281 lei. Unii din zona aceasta vor trece în partea cealaltă, vor avea chiar dublare, 100%, pentru că au avut ani mulți de muncă și intervine acea suplimentare pe criterii de stabilitate”, a afirmat Anton Hadăr în exclusivitate la Antena 3 CNN

Veste bună pentru pensionari: Punctele de stabilitate introduse în noua lege!

Acest lucru va fi posibil datorită punctelor de stabilitate, care se dau pentru vechime, pentru o perioadă mai mare de 25 de ani. Potrivit ministrului Muncii, aceste puncte au rolul de a servi drept recompensă.

”În noua lege avem o noutate: punctele de stabilitate, puncte care se dau pentru vechime, pentru o perioadă mai lungă de 25 de ani.

Aceste puncte sunt o recompensă, pentru a recompensa munca, stabilitatea în muncă rămânerea ca asigurat la bugetul asigurărilor sociale de stat, pentru cei care au stagii de cotizare mai lungi de 25 de ani se dau aceste puncte de stabilitate. 

Pentru perioada 25-30 de ani, 0,5 puncte pe an, pentru perioada 30-35 de ani, 0,75 puncte și pentru stagii mai lungi de 35 de ani avem un punct suplimentar”, a explicat Simona Bucura Oprescu la romaniatv.net.

sursa: puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *