• Mon. Jul 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Adrian Cioroianu pune tunurile pe Coldplay: Prostia naturală a celor care vor să facă binele cu forța!

Jun 14, 2024

Adrian Cioroianu, istoric și fost ministru de Externe, intervine în scandalul manelei cântate de Babasha la concertul trupei Coldplay. Pe scurt, Cioroianu spune că unele lucruri trebuie lăsate așa cum sunt, că nu toată lumea trebuie să asculte manele și că binele făcut cu forța e rău!

Iată poziția dură exprimată de Cioroianu

“Dacă înainte îmi plăcea Coldplay (mai acum vreo zece ani, ca să fiu mai precis, pe când ei făceau muzică și nu folclor contemporan dedicat marilor cauze aducătoare de like-uri și sponsori) iar despre Babasha nu știam nimic, iată că de azi dimineață situația s-a schimbat radical.

De unde trag concluzia că trupa britanică n-a fost decât platforma pe care un (alt) tânăr manelist și-a trăit clipa de glorie, în huiduielile unora sau aplauzele altora.

Evident, Babasha nu e vinovat de nimic. Măcar o vreme, acest incident poate chiar îi va aduce bani (și dujmani, vorba cântecului). Marea plesneală vine de la hăbăucii (Chris Martin? organizatorii?) care s-au uitat la topurile de youtube (făcute de Inteligența Artificială, nu de vreun contabil cu mânecuță) și au tras o uluitoare surpriză turbo-folk-balcanic unui public care cumpărase bilet pentru pop-rock britanic. Asta în numele “spargerii barierelor”!

Dar poate că unele bariere chiar nu trebuie sparte! Cu astea ce facem? Bunăoară, bariera inerentă între ceea ce vreau eu de la viață și ceea ce vrei să îmi impui tu (din acest motiv a căzut comunismul, by the way!). Eu, unul, cred că în continuare trebuie să fie o barieră între libertate și dictatură, de exemplu. Sau mai bine să-și spargă bariera ilogică din minte cei care tot spun că dacă nu-ți plac manelele atunci ești rasist! Bine zicea Caragiale: nu mă-nnebuni, onorabile!

Așa cum am mai scris-o, nu cred că Inteligența Artificială este marea amenințare – ci Prostia Naturală a celor care vor să facă “binele” cu forța”.

Scandal cu acuzații de rasism

Scandalul monstru a pornit după ce cântărețul de manele Babasha a fost invitat chiar de solistul trupei Coldplay să cânte la concertul trupei. Fanii care au plătit bilete care au costat peste 1.200 de lei bucata au huiduit prestația interpretului de manele pentru care nu au plătit. Ulterior, cei care au huiduit au fost acuzați că ar fi rasiști.
sursa: stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *