• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

VIDEO George Tuță, în fața Biroului Electoral Sector 1: ‘Sunt 681 de voturi diferență între mine și Clotilde Armand’

Jun 11, 2024

Candidatul PNL-PSD la Primăria Sectorului 1, liberalul George Tuță, a susținut marți, într-o conferință de presă organizată în fața Biroului Electoral de sector, că între el și contracandidata sa, primarul în funcție, Clotilde Armand, sunt 681 de voturi diferență, după ce Armand a cerut renumărarea voturilor.

Primarul Clotilde Armand a depus, marți, o cerere de renumărare a voturilor și a spus că a sesizat autoritățile privind „tentativele de fraudă de la mai multe secții de votare” și că „s-au numărat oficial până azi doar 40 de secții din totalul de 166”.

„Cei din Biroul Electoral vor analiza și răspunde” solicitării edilului, a răspuns, marți, contracandidatul acesteia, George Tuță. El a indicat că nici PSD-PNL și nici alte partide nu au depistat neregulile despre care vorbește Clotilde Armanda.

„Duminică am fost să asistăm la procesul electoral și nu a fost nicio suspiciune rezonabilă pentru care noi să facem plângere”, a declarat Tuță.
El a avut și propriile critici față de cum s-au organizat alegeril „sub administrația Armand”. „Eu am următoarea certitudine: ieri a fost tergiversat procesul de predare a voturilor”, a mai afirmat candidatul PNL-PSD. Mai sunt doar 7 secții de votare ale căror procese verbale nu au fost încărcate, a adăugat acesta.

„Diferența între mine și dna Armand este de 681 de voturi”, a punctat Tuță, acesta spunând că numătoarea paralelă efectuată de reprezentanții partidelor care-l susțin îl indică drept câștigător.

Clotilde Armand: Am făcut o plângere penală

La rândul său, Clotilde Armand a mai spus marți că a depus o plângere penală mpotriva reprezentantului PSD în Biroul Electoral Sector 1, Alexandru-Constantin Enăchescu, despre care spune că ar fi fost prins când a desigilat sacii plini cu buletinele de vot și umbla în ei.

„Am făcut o plângere penală împotriva reprezentantului PSD în Biroul Electoral Sector 1, domnul Alexandru-Constantin Enăchescu. A fost prins pe holul Secției de votare. nr 34 de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară cum împreună cu mai mulți membri ai secției de votare au desigilat sacii plini cu buletinele de vot și umblau în ei. Își acopereau urmele. Așa vor PNL PSD să câștige. Prin fraudă. Și asta e doar una dintre dovezi. Să vă explic care a fost situația în secțiile de votare, ca să înțelegeți cine a controlat procesul electoral în Sectorul 1”, scrie pe Facebook Clotilde Armand.

 

sursa: stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *