• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Zelenski, previziune sumbră pentru Ucraina

May 19, 2024

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a apreciat vineri, într-un interviu exclusiv pentru AFP, că asaltul lansat de Rusia împotriva regiunii Harkov nu poate fi decât primul val al unei ofensive mai ample şi că Moscova doreşte să “atace” capitala regională omonimă, scrie AFP, citat de AGERPRES.

“Şi-au lansat operaţiunea, poate consta din mai multe valuri. Iar acesta este primul lor val.”

“Dar situaţia este sub control după acest prim val”, a dat asigurări preşedintele ucrainean, în timp ce Rusia tocmai a realizat cele mai mari câştiguri teritoriale de la sfârşitul anului 2022.

“Acum, după atacurile ruseşti, sectorul nostru energetic a pierdut o parte semnificativă din producţie “

Zelenski spune că, după atacurile ruseşti, sectorul energetic ucrainean a pierdut o parte semnificativă din producţie, subliniind că este nevoie de timp pentru a-l restabili. El a precizat că a avut o discuţie pe acest subiect cu prim-ministrul, ministrul Energiei şi reărezentanţii companiilor energetice.

”Am avut o conversaţie foarte detaliată şi lungă despre protecţia şi refacerea sectorului nostru energetic şi despre situaţia din industria energetică în general. Prim-ministrul Shmyhal, ministrul Energiei, armata şi reprezentanţii companiilor energetice. Acum, după atacurile ruseşti, sectorul nostru energetic a pierdut o parte semnificativă din producţie. Este nevoie de timp pentru a-l restabili”, a declarat Zelenski, potrivit news.ro.

În opinia sa, sunt necesare eforturi mari pentru dezvoltarea în continuare a sectorului energetic — noul sector energetic, care va putea funcţiona ”în pofida ameninţărilor terorii ruseşti”.

”În plus, ne pregătim deja pentru următorul sezon de încălzire, care include, în special, reparaţii programate şi pregătirea generării energiei nucleare. Prin urmare, este nevoie din nou de un consum foarte raţional şi atent de energie electrică. Atât la nivel guvernamental, cât şi la nivelul autorităţilor regionale şi locale, precum şi la nivelul companiilor energetice, trebuie să ne asigurăm că publicul este pe deplin informat cu privire la modul în care se produce întreruperea curentului acum, atunci când există o sarcină maximă şi de ce avem nevoie ca fiecare să fie conştient de consumul prorpiu”, a afirmat Volodimir Zelenski,
sursa: stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *