• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Lansarea candidaților PNL Galați, cu laude pentru primarii care n-au plecat la PSD și un Plugușor: „Votați, măi!”

May 15, 2024

Lansarea candidaților PNL Galați la alegerile locale s-a desfășurat în atmosfera triumfalistă caracteristică mitingurilor de energizare a membrilor de partid la începutul campaniei electorale, dar în discursurile unor aleși locali s-a repetat obsesiv nemulțumirea lor că mai mulți primari din PNL Galați au trecut la PSD.

La Sala Sporturilor din Galați a avut loc lansarea candidaților PNL la alegerile locale cu participarea președintelui PNL, Nicolae Ciucă și prim-vicepreședintelui Rareș Bogdan, a secretarului general, Lucian Bode și a primarului Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Discursurile au fost entuziaste, în nota obișnuită a mitingurilor de partid în care sunt aduse laude liderilor de la „Centru” și conducătorilor locali care s-au zbătut „pentru interesele Partidului și pentru interesele Galațiului”.

Rareș Bogdan a spus chiar că liderul PNL Galați, deputatul George Stângă a fost foarte preocupat de rezolvarea problemelor cu care se confruntă PNL-ul gălățenii: „ne-a asaltat cu telefoane, cu presiuni, a stat în capul lui Lucian Bode, în capul meu, la uşa lui Nicolae Ciucă, pentru interesele PNL şi mai ales pentru interesele Galaţiului”. 

Ce nu a spus Rareș Bogdan este că în eforturile sale „pentru interesele PNL”, deputatul George Stângă a ajuns în vizorul DNA după ce în stenogramele negocierilor din biroul fostului ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a apărut și pasajul în care Stângă îl ruga insistent pe ministrul Drulă să îi mai țină în funcțiile de directori la companiile de navigație pe doi liberali gălățeni încă 2-3 luni, până după alegerile interne din organizația PNL Galați. Ca să n-aibă probleme la alegeri, să nu fie acuzat că nu a susținut „interesele PNL”.

Primarii comunelor Liești și Schela i-au lăudat pe primarii PNL care nu au plecat la PSD

În discursurile unor primari PNL a revenit obsesiv faptul că principala problemă a organizației PNL Galați este exodul aleșilor locali de la PNL către PSD. Este o problemă cu care organizația gălățeană nu s-a mai confruntat până acum. De fapt, plecările din PNL au început în 2017, când conducerea organizației a fost preluată de actualul lider, George Stângă, care i-a tratat cu aroganță pe vechii liberali și pe rând au plecat din PNL Galați, medici, profesori universitari, oameni de afaceri, avocați și mai nou, pleacă și primarii PNL.

Dacă la alegerile locale din 2020 a câștigat 17 mandate de primari, acum PNL Galați mai are doar vreo 11 primari. Spre exemplu, primarul comunei Oancea, Victor Chiriloaie, fost militar, ofițer în rezervă, a trecut la PSD după ce a fost membru PNL aproape douăzeci de ani. Acum, sunt lăudați primarii PNL care nu au plecat la PSD.

„În ceea ce privește unitatea Partidului Național Liberal, fac apel la toți colegii primari și le mulțumesc tuturor care au rămas în acest partid… celor care au rămas și nu au plecat… Au dat dovadă de verticalitate”, a spus în discursul său Iulian Boț, primarul comunei Liești,

Și primarul comunei Schela, Maricel Petrea, a abordat în discursul său fenomenul exodului de la PNL Galați către PSD:

„Oameni de cuvânt sunt aici, n-au plecat la Pesedeu!”, a spus primarul din Schela, care a enumerat primarii PNL care au rămas în partid și cărora le-a adresat felicitări: „Sincere felicitări, băieți!”

Primarul din Schela a rostit un „discurs-plugușor” încheiat triumfalist cu „Votați, măi!”

Lansarea candidaților a avut și un moment care putea fi încadrat la „stand-up comedy”, dar de fapt a fost ridicol. Primarul comunei Schela, Maricel Petrea, a avut ideea de a rosti un discurs în versuri, un fel de plugușor, în care a început prin a-și prezenta CV-ul politic:

„PSD m-a suspendat/ PNL m-a adoptat/ Dănăilă m-a convins/ La Schela PNL a învins”, sunt primele versuri din „plugușorul” primarului liberal din Schela.

El se referea la faptul că a fost membru PSD, dar prin 2013 a fost exclus din PSD „din cauza modului oneros în care a înţeles să facă afaceri pe banii Primăriei” și s-a înscris în UNPR de unde a fost adoptat de PNL și la alegerile din 2020 a fost ales din nou primar.

Dacă secretarul general Lucian Bode a fost amuzat de „plugușorul” primarului Petrea, după primele 2-3 strofe președintele PNL, Nicolae Ciucă a avut o expresie care demonstra că este destul de îngrijorat de ceea ce se întâmplă pe scenă și i-a cerut explicații liderului PNL Galați, George Stângă, care a garantat că totul este în regulă.

Încheierea „plugușorului” a fost cu „Votați, măi!” și sala a răspuns cu ropote de aplauze. În concluzie, a fost totul în regulă.
sursa:puterea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *