• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Cristian Popescu Piedone dezvăluie caracatița politică din spatele lui Nicușor Dan

May 15, 2024

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, dezvăluie conexiunile politice ale lui Nicușor Dan, în special cu grupările asociate lui Ludovic Orban, USR și PMP.

Cristian Popescu Piedone face referire într-o postare pe Facebook de presa aparent imaculată în jurul lui Nicușor Dan, dar subliniază conexiunile acestuia cu diverse interese politice, în special cu grupările asociate lui Ludovic Orban, USR și PMP.

Una dintre acuzațiile principale este legată de influența lui Ludovic Orban în Primăria Capitalei și susținerea continuă acordată lui Nicușor Dan. Potrivit lui Popescu Piedone, această susținere s-a tradus într-o serie de numiri cheie în instituția municipală, cu membri loiali ai grupării politice a lui Orban.

Printre exemplele evidențiate se numără numirea Carmen Mădălinei Hristu în funcția de director executiv al Planificării Investițiilor PMB, la cererea lui Ludovic Orban. De asemenea, se menționează numirea Dianei Pungă, șefa de campanie electorală a lui Nicușor Dan, în funcția de administrator public al PMB și ulterior în activitatea ASPA, în timp ce ancheta privind un incident tragic legat de câini era încă în desfășurare.

Alte numiri controversate evidențiate sunt cele ale lui Corina Bega și Eduard Valentin Stroe, considerați apropiați ai lui Orban, în funcții cheie din cadrul PMB. De asemenea, se subliniază aducerea unor cadre din administrația precedentă a primarului Sectorului 1, Daniel Tudorache, în structurile PMB.

Alături de susținerea lui Orban, mesajul lui Popescu Piedone scoate în evidență și influența USR în numirile din PMB, precum aducerea lui Oana Sivache în funcția de director al spitalelor bucureștene, care ulterior a fost anchetată pentru presupuse acte de corupție.

Conexiunile lui Nicușor Dan cu alte organizații precum Asociația Salvați Bucureștiul sunt, de asemenea, aduse în discuție, cu numiri controversate în administrația publică a Capitalei.

În concluzie, mesajul lui Popescu Piedone atrage atenția asupra unei rețele complexe de interese politice din spatele imaculatului imagine publică a lui Nicușor Dan și subliniază necesitatea unei investigații mai profunde a numirilor și deciziilor administrative din Primăria Capitalei.

Iată textul complet al lui Cristian Popescu Piedone:

”Ce nu trebuie să știți despre Nicușor Dan?

Nimic rău!
Tocmai de aceea, las aici câte ceva despre imaculatul independent Nicușor Dan și caracatița de interese Orban/USR/PMP, din Primăria Capitalei!
Liberalul Ludovic Orban, fost președinte PNL, l-a susținut pe Nicușor Dan la alegerile din 2020!
Susținătorul numarul 1 al lui Nicușor Dan este și astăzi Ludovic Orban!
Nota de plată către gruparea Orban este în vigoare: oameni loiali aduși în PMB și numiți în toate funcțiile cheie!
Exemple:
La cererea lui Ludovic Orban, Nicușor Dan o angajează pe Carmen Mădălina Hristu în funcția de director executiv Planificare Investiții PMB.
Concomitent, Diana Pungă, șefa de campanie electorală a lui Nicușor Dan, este angajată în funcția de administrator public al PMB!
La ordinul lui Nicușor Dan, Diana Pungă se ocupă și de activitatea ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor București)!
Deține funcția până când o femeie este omorâtă de câini lângă lacul Morii, iar autoritățile încep ancheta!
La solicitarea USR București, Nicușor Dan o aduce în PMB pe Corina Bega și o numește director general ALPAB.
Nicușor Dan îl aduce în primărie pe omul bun la toate al lui Ludovic Orban: Eduard Valentin Stroe!
Acesta este numit director general al Poliției Locale București și îi aduce lângă el pe mai mulți liberali din aripa Orban: George Pană, Mădălina Boboc, Ionuț Marius Crețu, Claudia Potinteu!
Nicușor Dan și liberalul Tănase Stamule, omul de încredere al lui Orban, o angajează în funcția de director executiv al Corpului de Control al Primarului General pe Daniela Grigoraș!
Nicușor Dan îl angajează pe Răzvan Muntean (fostul șef de cabinet al primarului Sectorului 1, Daniel Tudorache “Diamant”)!
Nicușor Dan și Răzvan Muntean îl angajează la PMB (ca director executiv la Ordine Publică) pe Vlad Armeanu, fost șef la Disciplina în Construcții, Poliția Locală Sector 1!
Oamenii de încredere ai fostului primar Dan Tudorache sunt aduși în PMB!
De la Primaria Sectorului 1 mai sunt aduși: Ionuț Deaconu, fost Director general Poliția Locală S1 (angajat în funcția de Șef de Serviciu al DGPLCMB); Mariana Ioniță, pentru funcția de șef Serviciu Ordine Publică;
Cristiana Dinu pentru funcția de șef Birou Sesizări DGPLCMB! Toți, în coordonarea directă a lui Ionuț Deaconu!
La cererea USR, în PMB ajunge și Oana Sivache (mâna dreaptă a lui Vlad Voiculescu) Este numită directorul spitalelor bucureștene (ASSMB)! Acum este anchetată de procurorii anticorupție pentru luare de mită!
Nicușor Dan își aduce în PMB oamenii de încredere din Asociația Salvați Bucureștiul!
Ștefania Simion, fost consilier juridic la Salvați Bucureștiul (înființată de Nicușor Dan) a fost angajată inițial ca și consilier personal pe probleme juridice și de mediu! Din 2022 este numită director al Administrației Parcului Văcărești! (Delta Vacaresti, finanțată de PMB/Nicușor Dan)!
Ludovic Orban și Nicușor Dan îi aduc în PMB și pe Matei Damian (actualul arhitect șef) și pe Șerban Laurențiu Anghel în funcția de expert al PMB.
Ludovic Orban a cerut-o pe avocata Andreea Mihaela Miu în
funcția de director de cabinet al primarului general! Nicușor Dan s-a conformat!
Useristul Tinel Speranțiu Ticu, vechi prieten cu Nicușor Dan, a fost numit director general la Achiziții Publice PMB!
Ludovic Orban nu îl uită pe liberalul Victor Tărtăcuță (fost la Sectorul 3) L-a adus în PMB, în funcția de director executiv la Direcția Transporturi!
La recomandarea lui Victor Tărtăcuță, Nicușor Dan îl aduce la PMB pe Adrian Ionescu (de la Poliția locală Sector 4) și îl angajează în cadrul Corpului de Control al Primarului General!
(Lista va continua!)”
sursa: puterea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *